Facebook Twitter

За спора за марката „Коалиция за България" - председателят на "Политическо движение социалдемократи" Елена Нонева, председателят на "Обединен блок на труда" Екатерина Атанасова, председателят на "Движение за социален хуманизъм" Александър Радославов

"Как се формира "Коалиция на България" ли? Започна още с Великото народно събрание. Тогава се осъзна нуждата от социалдемократи. Партията на европейските социалисти стимулираше създаването на социалдемократически субект. Коалиция за България е по инициатива на Георги Първанов. Ние го приемаме като баща на тази коалиция. Не мога да си обясня какъв е този неистов стремеж БСП да монополизират тази коалиция. БСП е враждебна към всички партии в лявото пространство. В левицата съществуват негативни настроения. С кого БСП ще управляват, ако спечелят? С ГЕРБ ли? С ДПС ли?

Лидерът на "Политическо движение социалдемократи" Елена Нонева посочи в студиото на "Денят ON AIR", че когато става въпрос за политика – няма търговски марки.

"В основата на "Коалиция на България" стои формацията "Нова левица". След 2014 г. БСП се отказа от това формирование. Коалицията се съобразява с изборния закон. Нямаме за цел да вредим на някого или да създаваме интриги. Отговаряме на изискванията. БСП постоянно търси да влиза в конфронтация. Постоянно търсят врагове", категорична бе тя. 

Пред Bulgaria ON AIR председателят на "Обединен блок на труда" Екатерина Атанасова подчерта, че нямат никакви притеснения по отношение на името "Коалиция за България".

"На предстоящите избори никой от левицата не е наш опонент. Ние сме конкуренти. Наши опоненти са ГЕРБ. Костов казва, че най-вредни за българския преход са лица, заемащи ръководни постове, като Георги Първанов и Ахмед Доган. По времето на Костов започна приватизацията. Сега СДС са коалиционни партньори на ГЕРБ. Непонятно ни е защо БСП се опитва да прекрати изцяло диалога с нас. Бъдещето е в стратегически проекти, като "Коалиция за България". Доверието ще го върнем, когато възстановим политическия дебат", обясни тя.

ВИЖТЕ РАЗГОВОРА ТУК
 


 

Публикувано на 13.04.2019 г.    

Последни публикации

АБВ България

Румен Петков: Проф. Боян Дуранкев е най-подготвеният кандидат за Брюксел в лявото политическо пространство

АБВ България

Румен Петков в Пловдив: Министерството на отбраната засекретява ключова информация относно закупуването на боен самолет

АБВ България

Румен Петков: По случая „Чората” петимата служители от благоевградската полиция са действали в рамките на закона за МВР

АБВ България

Румен Петков и Цветан Антов бяха гости на литургия за Цветница, отслужена от Плевенският митрополит Игнатий

АБВ България

АБВ-Младежи се включиха в световната инициатива trash challenge


ABV Anketi

АБВ Региони

гр. Кюстендил

АБВ в Общинския съвет в Кюстендил

гр. Кюстендил

Ангел Ангелов: Надявам се да сме вносители на добри предложения за Кюстендил

гр. Кюстендил

Две финансови институции са представили оферти за рефинансиране нa заемa на община Кюстендил
© ПП АБВ 2018 г. - всички права запазени | Условия за ползване и защита на личните данни