Румен Петков в Пловдив: Министерството на отбраната засекретява ключова информация относно закупуването на боен самолет

Facebook Twitter

Председателят на „Коалиция за България“ и на ПП АБВ Румен Петков заяви пред медиите в Пловдив, че Министерството на отбраната, че засекретява ключова информация относно закупуването на боен самолет. А причината за това предоставяне на непълни данни пред обществото и на тази база да се вземе решение за закупуване на F-16 в ущърб както на България, така и на националната ни сигурност.

Настоявам да знаем кога и за каква сума е закупена системата "Полева интегрирана комуникационна информационна система за Сухопътните войски и какво става с нея през последните 6-7 години". Петков свърза това със заместник-министъра на отбраната Атанас Запрянов и добави, че той трябва да напусне незабавно ръководството на ресорното министерство.

Петков настоя също Народното събрание да направи оценка на приетия за развитието на Българската армия План 2004 и на това какво е състоянието ѝ днес. Той добави, че анализът трябва да обхване времето преди и след влизането на България в НАТО и да се отговори на въпросите какво е продиктувало, след приемането ни в Алианса, да не се реализира нищо от този план и защо след влизането ни в НАТО ситуацията е катастрофална. Румен Петков коментира, че в кадрово и във военно-техническо обезпечаване ситуацията в армията е много зле и това е по вина не само на настоящия министър на отбраната.

 

Публикувано на 22.04.2019 г.    

Последни публикации

АБВ България

Румен Петков пред FN: Европа трябва да възстанови мястото си на лидер, за да не се превърне в треторазреден играч

АБВ България

Ивайло Калфин за протеста в Ярджиловци: Протестите на жителите на селото не са политически. Хората от протестират, защото нямат вода

АБВ България

Проф. Дуранкев пред fakti.bg: ЕС е длъжник на България

АБВ България

Проф. Боян Дуранкев за FN: Европа трябва да бъде добре координиран оркестър, с умел и мъдър диригент

АБВ България

Румен Петков пред в. „Стандарт“: Водим битка за енергийна справедливост, носим послание за принадлежност към род и родина


ABV Anketi

АБВ Региони

гр. Смолян

ПП АБВ с нова структура в град Неделино

гр. Кюстендил

АБВ в Общинския съвет в Кюстендил

гр. Кюстендил

Ангел Ангелов: Надявам се да сме вносители на добри предложения за Кюстендил
© ПП АБВ 2018 г. - всички права запазени | Условия за ползване и защита на личните данни