Проф. Дуранкев: Казусът с УНСС ще се реши скоро, това е в полза на образованието

Facebook Twitter

Едва ли ще се стигне до фалит на УНСС, съвсем скоро въпросът ще се реши, прогнозира в предаването „12+3“ на програма „Хоризонт“ проф. Боян Дуранкев, водач на листата на „Коалиция за България“ за предстоящия евровот.

УНСС отдавна се нуждаеше от нов корпус, има договореност в Министерския съвет, има европейски пари, има и писмо от Министерството на финансите, подчерта проф. Дуранкев.

Студентите имат нужда от по-големи, по-модерни аудитории. Разпоредената проверка в УНСС няма нищо общо със строителството на новия корпус, смята проф. Дуранкев.

Той е водач на листата на „Коалиция за България“, в която „АБВ“ е най-голямата партия.

Критиките за името не са смислени, защото „Коалиция за България“ се оказа свободно наименование. Борим се за бъдещето на България. Ние сме по-наляво от социалистите и доста по-наляво от ПЕС, каза още проф. Дуранкев.

След 10 години членство в ЕС България е на последно място по жизнен стандарт. Предлагаме намаляване на неравенството в ЕС и в самата България. А в света стоим още по-зле, отколкото в ЕС. Има откъсването на един процент от българите, които стоят високо, не виждат проблемите на останалата част от хората. Средното българско семейство с едно дете не може да си позволи и гарсониера. Не можем да говорим за солидарност и справедливост, ако не променим това. Трябва промяна на доходите, допълни проф. Боян Дуранкев.

ЦЯЛОТО ИНТЕРВЮ ЧУЙТЕ В ЗВУКОВИЯ ФАЙЛ

Публикувано на 24.04.2019 г.    

Последни публикации

АБВ България

Румен Петков пред FN: Европа трябва да възстанови мястото си на лидер, за да не се превърне в треторазреден играч

АБВ България

Ивайло Калфин за протеста в Ярджиловци: Протестите на жителите на селото не са политически. Хората от протестират, защото нямат вода

АБВ България

Проф. Дуранкев пред fakti.bg: ЕС е длъжник на България

АБВ България

Проф. Боян Дуранкев за FN: Европа трябва да бъде добре координиран оркестър, с умел и мъдър диригент

АБВ България

Румен Петков пред в. „Стандарт“: Водим битка за енергийна справедливост, носим послание за принадлежност към род и родина


ABV Anketi

АБВ Региони

гр. Смолян

ПП АБВ с нова структура в град Неделино

гр. Кюстендил

АБВ в Общинския съвет в Кюстендил

гр. Кюстендил

Ангел Ангелов: Надявам се да сме вносители на добри предложения за Кюстендил
© ПП АБВ 2018 г. - всички права запазени | Условия за ползване и защита на личните данни