Румен Петков се срещна с инж. Ясин Ал-Хамдани, председател на Българо-Иракската общност у нас

Facebook Twitter

Председателят на „Коалиция за България“ и на ПП АБВ Румен Петков се срещна с инж. Ясин Ал-Хамдани, председател на Българо-Иракската общност у нас.  Двамата обсъдиха отношенията между двете държави и с голямо задоволство констатираха, че 200 иракчани, възпитаници на български висши учебни заведения, са на ключови позиции в правителството на Ирак и това е потенциал, който трябва да бъде използван за задаване на нова динамика в отношенията между България и Ирак.  

Инж. Ясин Ал-Хамдани със съжаление сподели, че в Ирак са признати само седем ВУЗ-ове от България, при наличен огромен потенциал и изрази очакване българското правителство и в частност ресорното министерство да предприеме необходимите действия за признаване на фона на традициите между двете държави. За сравнение, впечатление прави активността на Унгария, които имат вече посолство и консулство в Багдат и Наджаф, както и Румъния, която е много активна в привличането на студенти. Ал-Хамдани изрази подкрепа за решителните стъпки, които се предприеха за признаване на български ВУЗ-ове в Кувейт и изрази надежда същата политика да бъде реализирана в Ирак.  

Румен Петков изрази готовност да посети Ирак и да разшири традицията за привличане на студенти от арабския свят, каквато практика от миналата година се създаде с Ливан, Сирия, Либия, Тунис и Алжир.

Публикувано на 25.04.2019 г.    

Последни публикации

АБВ България

Илия Златев, АБВ: Време е общините да станат по-самостоятелни В момента местната власт е придатък на централната изпълнителна власт и това не е добре

АБВ България

Владимир Маринов: ПП АБВ е в готовност за участие в местните избори в над 170 общини

АБВ България

Румен Петков: Реализацията на „Белене“ ще даде друг тласък на развитието на България и друго отношение на инвеститорите към страната ни

АБВ България

Владимир Маринов в Пловдив: Разговори с БСП вървят в цялата страна, но на места е много трудно

АБВ България

ПП АБВ издига строителен предприемач и баща на три деца за кандидат за кмет на община Хисаря


ABV Anketi

АБВ Региони

гр. Силистра

Представители на АБВ в Силистра поднесоха цветя на паметника на Апостола

гр. Смолян

ПП АБВ с нова структура в град Неделино

гр. Кюстендил

АБВ в Общинския съвет в Кюстендил
© ПП АБВ 2018 г. - всички права запазени | Условия за ползване и защита на личните данни