„Коалиция за България“ представи в Стара Загора кандидатите си за предстоящия eвропейски вот

Facebook Twitter

„Коалиция за България“ представи кандидатите си за предстоящия eвропейски вот в Стара Загора. Формацията ще се бори за промяна на статуквото, за нова България и нова Европа.

Проф. Боян Дуранкев – водач на листата на „Коалиция за България“ за ЕП: „Не сме доволни от развитието на икономиката, тъй като сме на последно място в ЕС. Целта ни е да постигнем през следващите 5 години така нареченото догонващо икономическо развитие на България, да не се срамуваме, че сме граждани на България“.

Председателят на „Коалиция за България“ Румен Петков посочи, е голямата битка в Европарламента за Стара Загора е спасяване на въгледобивната промишленост и спасяване на трите централи – „Марица-Изток“ 1, 2 и 3.

„Едно от големите престъпления на Иван Костов и неговото правителство към българската енергетика е продажбата на „Марица-Изток“ 1 и 3 при загробващи българина и българската икономика условия – на „Марица-Изток“ 1 продължаваме да плащаме около 180 лева за мегават, на „Марица-Изток“ 3 – около 120, а на нашата държавна „Марица-Изток“ 2 – около 80, при едни и същи въглища, една и съща технология, един и същ фонд „Работна заплата“. Освен всичко друго, ние пращаме вредните емисии на двете чужди централи - „Марица-Изток“ 1 и 3. Ние от „Коалиция за България“ ще атакуваме в Европейската комисия двата договора за държавна помощ и ще ги разтрогнем, защото по този начин ще покажем на тези 17 безпътника от отиващия си Европарламент как загърбиха българската енергетика и как ние ще спасим и въгледобивната промишленост, и гръбнака на българското енергопроизводство с цената на отговорността, която имаме към Старозагорския регион“.

ВИЖТЕ ОЩЕ В РЕПОРТАЖА НА БНТ

Публикувано на 08.05.2019 г.    

Последни публикации

АБВ България

Румен Петков пред FN: Европа трябва да възстанови мястото си на лидер, за да не се превърне в треторазреден играч

АБВ България

Ивайло Калфин за протеста в Ярджиловци: Протестите на жителите на селото не са политически. Хората от протестират, защото нямат вода

АБВ България

Проф. Дуранкев пред fakti.bg: ЕС е длъжник на България

АБВ България

Проф. Боян Дуранкев за FN: Европа трябва да бъде добре координиран оркестър, с умел и мъдър диригент

АБВ България

Румен Петков пред в. „Стандарт“: Водим битка за енергийна справедливост, носим послание за принадлежност към род и родина


ABV Anketi

АБВ Региони

гр. Смолян

ПП АБВ с нова структура в град Неделино

гр. Кюстендил

АБВ в Общинския съвет в Кюстендил

гр. Кюстендил

Ангел Ангелов: Надявам се да сме вносители на добри предложения за Кюстендил
© ПП АБВ 2018 г. - всички права запазени | Условия за ползване и защита на личните данни