„Коалиция за България“: Ние предлагаме позитивен избор

Facebook Twitter

Водачът на листата на „Коалиция за България” проф. Боян Дуранкев, която обединява партия АБВ и още 6 формации, президентът на България от 2002 до 2012 г. Георги Първанов, лидерът на партия АБВ Румен Петков и кандидатът за евродепутат д-р Георги Петров посетиха село Опан в област Стара Загора, където се срещнаха с местните хора. Проф. Дуранкев заяви пред тях, че от „Коалиция за България” поставят тежка диагноза на състоянието на икономиката на страната и ще търсят модерна рецепта за справяне със ситуацията.

проф. Боян Дуранкев, водач на листата с кандидати за евродепутати от „Коалиция за България“:

„Ако действително се постъпи мъдро, професионално и ако отстояваме интересите си в Европейския съюз, до 2015 г. можем заедно с Румъния да постигнем догонващо развитие до средното ниво на Европейския съюз, което е в момента. Можем ли да постигнем увеличение на социалните разходи. Ако говорим за минималната работна заплата, при един добър икономически растеж, можем да достигнем до 2025 г. 1000 лева и минимална пенсия – 600 лева“.

Проф. Дуранкев добави още, че висшето образование у нас трябва да бъда безплатно и без такси, а завършилите да бъдат освободени 5 години от данъци, ако останат в България. Лидерът на партия АБВ Румен Петков посочи, че листата с кандидатите за евродепутати от „Коалиция за България” заслужават доверие и подкрепа.

Румен Петков, председател на „Коалиция за България“:

„В нашата листа имаме млади хора, които завършиха образованието си в чужбина, но предпочетоха да си дойдат тук, да работят тук, да създават Брутен вътрешен продукт тук, да създават семейства тук. И това е голямата разлика между листата на „Коалиция за България” и другите листи. Ако видите състави – 7 души са университетски преподаватели, докторанти, хабилитирани лица, учени, които са имали възможност заедно с проф. Дуранкев да намерят научната си реализация навън, но са предпочели тук“.

Георги Първанов, президент на България (2002 – 2012):

„Казвам, че съм гарант на тази листа и апелирам към онези, които ме познават добре за двата мандата като президент, ако ми имат доверие да дадат своето доверие и на листата“.

За листата с кандидати за евродепутати от „Коалиция за България” се гласува с номер 10 в бюлетината на 26 май.

Публикувано на 08.05.2019 г.    

Последни публикации

АБВ България

Румен Петков пред FN: Европа трябва да възстанови мястото си на лидер, за да не се превърне в треторазреден играч

АБВ България

Ивайло Калфин за протеста в Ярджиловци: Протестите на жителите на селото не са политически. Хората от протестират, защото нямат вода

АБВ България

Проф. Дуранкев пред fakti.bg: ЕС е длъжник на България

АБВ България

Проф. Боян Дуранкев за FN: Европа трябва да бъде добре координиран оркестър, с умел и мъдър диригент

АБВ България

Румен Петков пред в. „Стандарт“: Водим битка за енергийна справедливост, носим послание за принадлежност към род и родина


ABV Anketi

АБВ Региони

гр. Смолян

ПП АБВ с нова структура в град Неделино

гр. Кюстендил

АБВ в Общинския съвет в Кюстендил

гр. Кюстендил

Ангел Ангелов: Надявам се да сме вносители на добри предложения за Кюстендил
© ПП АБВ 2018 г. - всички права запазени | Условия за ползване и защита на личните данни