Любомира Ганчева: Трудът в България е системно ограбван

Facebook Twitter

На 9 май отбелязваме Деня на Европа и 74 години от края на Втората световна война. В студиото на "Денят ON AIR" зам.-председателят на АБВ и кандидат за евродепутат Любомира Ганчева призова да бъдем признателни към всички герои, които са дали живота си.

"За съжаление, не се говори за важните неща, като каква Европа искаме. Ние от АБВ искаме Европа на мира. Той не е нещо, за което е модерно да се говори, това е една ценност", заяви Ганчева.

Тя изрази убеждение, че са приложими редица мерки, които страната ни може да предприеме, за да имаме такава Европа. Като това да не бъде част от ЕС на двойните стандарти, да не влиза в конфликти и да защитава националния си интерес.

По данни на КНСБ издръжката на живот в страната ни се е увеличила. Към края на март, за да покрива основните си разходи, на семейство с две деца са били необходими почти 2500 лв. Това означава, че издръжката на живот на член от домакинство възлиза на малко над 610 лв. 

"За последния триместър България е най-бедната държава. Един от двама пенсионери са крайно недохранени. Хората са отчайващо бедни", изтъкна зам.-председателят на АБВ.

Любомира Ганчева посочи, че в България 23% от гражданите живеят в лишения. Според нея икономиката ни се развива, но не се преразпределя правилно и трудът в България е системно ограбван.

"Имаме нужда от друг тип икономика с по-висока добавена стойност. Най-големите инвестиции са от българите, които са се евакуирали от България и плащат на роднините си, за да могат да оцеляват", заяви кандидатът за представител в ЕП пред Bulgaria ON AIR.

ВИЖТЕ ЦЯЛОТО ИНТЕРВЮ ТУК
 

Публикувано на 09.05.2019 г.    

Последни публикации

АБВ България

Илия Златев, АБВ: Време е общините да станат по-самостоятелни В момента местната власт е придатък на централната изпълнителна власт и това не е добре

АБВ България

Владимир Маринов: ПП АБВ е в готовност за участие в местните избори в над 170 общини

АБВ България

Румен Петков: Реализацията на „Белене“ ще даде друг тласък на развитието на България и друго отношение на инвеститорите към страната ни

АБВ България

Владимир Маринов в Пловдив: Разговори с БСП вървят в цялата страна, но на места е много трудно

АБВ България

ПП АБВ издига строителен предприемач и баща на три деца за кандидат за кмет на община Хисаря


ABV Anketi

АБВ Региони

гр. Силистра

Представители на АБВ в Силистра поднесоха цветя на паметника на Апостола

гр. Смолян

ПП АБВ с нова структура в град Неделино

гр. Кюстендил

АБВ в Общинския съвет в Кюстендил
© ПП АБВ 2018 г. - всички права запазени | Условия за ползване и защита на личните данни