„Коалиция за България“ отбеляза Деня на Европа и Деня на победата над хитлерофашизма с концерт на група „Сигнал“

Facebook Twitter

„Коалиция за България“ отбеляза Деня на Европа и Деня на победата над хитлерофашизма с концерт на група „Сигнал“ – събитие, което събра стотици граждани.

Председателят на коалицията Румен Петков отбеляза, че днес е велик и светъл ден – ден, без който Европа, каквато я познаваме, нямаше да съществува. Той представи кандидатите за Европейския парламент на „Коалиция за България“.

„Предлагаме една силна интелектуално мощна група кандидати за евродепутати.
Имаме гордостта да кажем, че живеем, трудим се за България. Водим битка за българското бъдеще, православни славянски традиции. Днес ние предлагаме политики, които да загърбят омразата и да изведат България там, където й е мястото. Днес основната тема на българското общество е и тази, която „Коалиция за България“ предлага - мир, сигурност, просперитет за всички държави и граждани. 

Водачът на листата на „Коалиция за България“ проф. Боян Дуранкев, в контекста на събитието (концерт на група „Сигнал“) заяви, че води листата на политическа формация, която е сигнал, че са възможни добри решения, сигнал за едно по-добро бъдеще – че е възможна политика с хора с чисти лица, сигнал, че си заслужава да се гласува за едно по-добро бъдеще.

Кандидатът за евродепутат и лидер на АБВ-Младежи Пламена Заячка подчерта, че 9 май е и ден за размисъл - накъде ще поемем след 26-ти май. „Ние от КБ искаме да дадем мирен път на България. Европа трябва да поеме отговорността да бъде водещ фактор в световната архитектура по сигурност“. Заячка подчерта необходимостта от това страната ни да участва активно при вземането на ключови решения в Брюксел.  

Георги Първанов, президент на Р България (2002-2012) заяви, че Европа може да бъде силна тогава когато не е срещу Русия и призова да се върне диалогът и тонът на разбирателство. Той е категоричен, че заплахата от тероризъм няма как да бъде преодоляна, без разбирателство и подчерта, че именно „Коалиция за България“ е антивоенната политическа сила. 

Президентът Първанов заяви, че е от изключителна важност страната ни да има представители в ЕП, които да бранят българския интерес. Не искаме ядрени оръжия, искаме ядрена енергетика.


ВИЖТЕ ОЩЕ ОТ СЪБИТИЕТО ТУК

Публикувано на 09.05.2019 г.    

Последни публикации

АБВ България

Румен Петков пред FN: Европа трябва да възстанови мястото си на лидер, за да не се превърне в треторазреден играч

АБВ България

Ивайло Калфин за протеста в Ярджиловци: Протестите на жителите на селото не са политически. Хората от протестират, защото нямат вода

АБВ България

Проф. Дуранкев пред fakti.bg: ЕС е длъжник на България

АБВ България

Проф. Боян Дуранкев за FN: Европа трябва да бъде добре координиран оркестър, с умел и мъдър диригент

АБВ България

Румен Петков пред в. „Стандарт“: Водим битка за енергийна справедливост, носим послание за принадлежност към род и родина


ABV Anketi

АБВ Региони

гр. Смолян

ПП АБВ с нова структура в град Неделино

гр. Кюстендил

АБВ в Общинския съвет в Кюстендил

гр. Кюстендил

Ангел Ангелов: Надявам се да сме вносители на добри предложения за Кюстендил
© ПП АБВ 2018 г. - всички права запазени | Условия за ползване и защита на личните данни