„Коалиция за България“ отбеляза Деня на Европа и Деня на победата над хитлерофашизма с концерт на група „Сигнал“

Facebook Twitter

„Коалиция за България“ отбеляза Деня на Европа и Деня на победата над хитлерофашизма с концерт на група „Сигнал“ – събитие, което събра стотици граждани.

Председателят на коалицията Румен Петков отбеляза, че днес е велик и светъл ден – ден, без който Европа, каквато я познаваме, нямаше да съществува. Той представи кандидатите за Европейския парламент на „Коалиция за България“.

„Предлагаме една силна интелектуално мощна група кандидати за евродепутати.
Имаме гордостта да кажем, че живеем, трудим се за България. Водим битка за българското бъдеще, православни славянски традиции. Днес ние предлагаме политики, които да загърбят омразата и да изведат България там, където й е мястото. Днес основната тема на българското общество е и тази, която „Коалиция за България“ предлага - мир, сигурност, просперитет за всички държави и граждани. 

Водачът на листата на „Коалиция за България“ проф. Боян Дуранкев, в контекста на събитието (концерт на група „Сигнал“) заяви, че води листата на политическа формация, която е сигнал, че са възможни добри решения, сигнал за едно по-добро бъдеще – че е възможна политика с хора с чисти лица, сигнал, че си заслужава да се гласува за едно по-добро бъдеще.

Кандидатът за евродепутат и лидер на АБВ-Младежи Пламена Заячка подчерта, че 9 май е и ден за размисъл - накъде ще поемем след 26-ти май. „Ние от КБ искаме да дадем мирен път на България. Европа трябва да поеме отговорността да бъде водещ фактор в световната архитектура по сигурност“. Заячка подчерта необходимостта от това страната ни да участва активно при вземането на ключови решения в Брюксел.  

Георги Първанов, президент на Р България (2002-2012) заяви, че Европа може да бъде силна тогава когато не е срещу Русия и призова да се върне диалогът и тонът на разбирателство. Той е категоричен, че заплахата от тероризъм няма как да бъде преодоляна, без разбирателство и подчерта, че именно „Коалиция за България“ е антивоенната политическа сила. 

Президентът Първанов заяви, че е от изключителна важност страната ни да има представители в ЕП, които да бранят българския интерес. Не искаме ядрени оръжия, искаме ядрена енергетика.


ВИЖТЕ ОЩЕ ОТ СЪБИТИЕТО ТУК

Публикувано на 09.05.2019 г.    

Последни публикации

АБВ България

Във Варна ПП АБВ излезе с декларация относно опасното замърсяване на водите във Варненското езеро и плажовете в морската ни столица

АБВ България

Румен Петков: Аграрният сектор е разбит. ПП АБВ настоява за възстановяване на хранителната индустрия

АБВ България

Румен Петков прогнозира извънредни парламентарни избори до края на тази година

АБВ България

Декларация за сваляне на санкциите срещу Куба връчи ПП АБВ на посланика на Куба у нас Н. Пр. Ямира Куето Милиан

АБВ България

ПП АБВ предоставя на вниманието на българската общественост извадки от мониторинговия Доклад на ЕК върху България, които много ясно характеризират ситуацията у нас


ABV Anketi

АБВ Региони

гр. Силистра

Пред олтара на свободата

гр. Силистра

Представители на АБВ в Силистра поднесоха цветя на паметника на Апостола

гр. Смолян

ПП АБВ с нова структура в град Неделино
© ПП АБВ 2018 г. - всички права запазени | Условия за ползване и защита на личните данни