Представители на „Коалиция за България“ се срещнаха с обществеността на Ямбол и региона

Facebook Twitter

Представители на ръководството на „Коалиция за България“, водачът на листата на формацията за предстоящия евровот проф. Боян Дуранкев и кандидатите за евродепутати Камелия Стаматова, Антон Коджабашев и кметове на села от квотата ПП АБВ се срещнаха с обществеността на Ямбол и региона. На многолюдното събитие ямболии поставиха ключови въпроси за областта. Във фокус влезе темата за пострадалите на странджански животновъди които загубиха стотици глави добитък заради мерките срещу разпространение на чума по животните в средата на миналата година. Румен Петков изрази възмущение от цинизма на БСП, които вандалски спекулираха с трагедията на хората.

„Когато ние искахме оставката на шефа на Българската Агенция по безопасност на храните (БАБХ) Дамян Илиев и продължаваме да считаме, че той извърши най-тежкото престъпление към българското животновъдство, БСП спекулираха, прегръщайки страдащите хора. Заминаха си от Странджа и повече не потърсиха сметка на престъпниците, които съсипаха поголовието в региона и са пряко отговорни за обезлюдяването“.

 „Коалиция за България“ е единствената последователна политическа сила, и тази, която получи подкрепата на жителите на Ямбол за прокурорско разследване на БАБХ, посочи Петков. Гражданите на Ямбол днес изразиха възмущение от поведението на Корнелия Нинова и от спекулацията със събитията в Странджа.

„Коалиция за България“ се противопостави остро на липсата на държавна политика и преследването  на почтени, възпитани и образовани хора, за сметка, на шофьори, които са неграмотни, неграмотни участници в гласуването и грубите спекулации на организации, представящи себе си за патриотични, а всъщност, спекулиращи с цигански гласове, създавайки им условия за незаконни постройки, каза още председателят на „Коалиция за България“.

В контекста на развитието регионите и общото развитие на държавата ни водачът на листата на „Коалиция за България“ проф. Боян Дуранкев изтъкна, че за него националният приоритет и тема в Брюксел ще бъде до 2025 г. България да достигне с догонващо развитие средното ниво на Европейския съюз.

„Първото е увеличаване на темповете на растеж на икономиката в България и Румъния на 6-7%, да достигнем средното ниво на БВП на човек от населението чрез почти утрояване на усвояването на еврофондовете. Второто е догонващо социално развитие – минималната работна заплата в България не трябва да бъде по-ниска от половината на средната минимална работна заплата в ЕС, която за 2019 г. е 924 евро. Ако постигнем догонващото развитие, това означава през 2025 г. минималната работна заплата да бъде 510 евро, а минималната пенсия около 600 лв. Третата и най-важна цел е българите да не бягат от собствената си страна - ако те не намират реализация тук и достойно заплащане за труда си, нашите деца и внуци няма да останат в родината, каза още проф. Дуранкев.

Представителите на „Коалиция за България“ участваха в поредица от срещи в Ямболска област. Те посетиха Стралджа, където кметът на общината Атанас Киров ги посрещна. „На местните бе показана силата на гражданското общество, защото хората повярваха и подкрепиха истинските социални идеи. Аз заявявам подкрепата си за „Коалиция за България“, заяви Атанас Киров, кмет на община Стралджа.

Срещи се проведоха във фирма „КАН 2001“ в с. Кукорево, община Тунджа и във фирма „Елопар“ в Ямбол. Бяха дискутирани проблемите пред бизнеса, работещите направиха своите предложения пред кандидатите от „Коалиция за България“.

ОЩЕ МОЖЕТЕ ДА ВИДИТЕ ТУК

Публикувано на 10.05.2019 г.    

Последни публикации

АБВ България

Илия Златев, АБВ: Време е общините да станат по-самостоятелни В момента местната власт е придатък на централната изпълнителна власт и това не е добре

АБВ България

Владимир Маринов: ПП АБВ е в готовност за участие в местните избори в над 170 общини

АБВ България

Румен Петков: Реализацията на „Белене“ ще даде друг тласък на развитието на България и друго отношение на инвеститорите към страната ни

АБВ България

Владимир Маринов в Пловдив: Разговори с БСП вървят в цялата страна, но на места е много трудно

АБВ България

ПП АБВ издига строителен предприемач и баща на три деца за кандидат за кмет на община Хисаря


ABV Anketi

АБВ Региони

гр. Силистра

Представители на АБВ в Силистра поднесоха цветя на паметника на Апостола

гр. Смолян

ПП АБВ с нова структура в град Неделино

гр. Кюстендил

АБВ в Общинския съвет в Кюстендил
© ПП АБВ 2018 г. - всички права запазени | Условия за ползване и защита на личните данни