Представители на „Коалиция за България“ се срещнаха с обществеността на Ямбол и региона

Facebook Twitter

Представители на ръководството на „Коалиция за България“, водачът на листата на формацията за предстоящия евровот проф. Боян Дуранкев и кандидатите за евродепутати Камелия Стаматова, Антон Коджабашев и кметове на села от квотата ПП АБВ се срещнаха с обществеността на Ямбол и региона. На многолюдното събитие ямболии поставиха ключови въпроси за областта. Във фокус влезе темата за пострадалите на странджански животновъди които загубиха стотици глави добитък заради мерките срещу разпространение на чума по животните в средата на миналата година. Румен Петков изрази възмущение от цинизма на БСП, които вандалски спекулираха с трагедията на хората.

„Когато ние искахме оставката на шефа на Българската Агенция по безопасност на храните (БАБХ) Дамян Илиев и продължаваме да считаме, че той извърши най-тежкото престъпление към българското животновъдство, БСП спекулираха, прегръщайки страдащите хора. Заминаха си от Странджа и повече не потърсиха сметка на престъпниците, които съсипаха поголовието в региона и са пряко отговорни за обезлюдяването“.

 „Коалиция за България“ е единствената последователна политическа сила, и тази, която получи подкрепата на жителите на Ямбол за прокурорско разследване на БАБХ, посочи Петков. Гражданите на Ямбол днес изразиха възмущение от поведението на Корнелия Нинова и от спекулацията със събитията в Странджа.

„Коалиция за България“ се противопостави остро на липсата на държавна политика и преследването  на почтени, възпитани и образовани хора, за сметка, на шофьори, които са неграмотни, неграмотни участници в гласуването и грубите спекулации на организации, представящи себе си за патриотични, а всъщност, спекулиращи с цигански гласове, създавайки им условия за незаконни постройки, каза още председателят на „Коалиция за България“.

В контекста на развитието регионите и общото развитие на държавата ни водачът на листата на „Коалиция за България“ проф. Боян Дуранкев изтъкна, че за него националният приоритет и тема в Брюксел ще бъде до 2025 г. България да достигне с догонващо развитие средното ниво на Европейския съюз.

„Първото е увеличаване на темповете на растеж на икономиката в България и Румъния на 6-7%, да достигнем средното ниво на БВП на човек от населението чрез почти утрояване на усвояването на еврофондовете. Второто е догонващо социално развитие – минималната работна заплата в България не трябва да бъде по-ниска от половината на средната минимална работна заплата в ЕС, която за 2019 г. е 924 евро. Ако постигнем догонващото развитие, това означава през 2025 г. минималната работна заплата да бъде 510 евро, а минималната пенсия около 600 лв. Третата и най-важна цел е българите да не бягат от собствената си страна - ако те не намират реализация тук и достойно заплащане за труда си, нашите деца и внуци няма да останат в родината, каза още проф. Дуранкев.

Представителите на „Коалиция за България“ участваха в поредица от срещи в Ямболска област. Те посетиха Стралджа, където кметът на общината Атанас Киров ги посрещна. „На местните бе показана силата на гражданското общество, защото хората повярваха и подкрепиха истинските социални идеи. Аз заявявам подкрепата си за „Коалиция за България“, заяви Атанас Киров, кмет на община Стралджа.

Срещи се проведоха във фирма „КАН 2001“ в с. Кукорево, община Тунджа и във фирма „Елопар“ в Ямбол. Бяха дискутирани проблемите пред бизнеса, работещите направиха своите предложения пред кандидатите от „Коалиция за България“.

ОЩЕ МОЖЕТЕ ДА ВИДИТЕ ТУК

Публикувано на 10.05.2019 г.    

Последни публикации

АБВ България

Румен Петков пред FN: Европа трябва да възстанови мястото си на лидер, за да не се превърне в треторазреден играч

АБВ България

Ивайло Калфин за протеста в Ярджиловци: Протестите на жителите на селото не са политически. Хората от протестират, защото нямат вода

АБВ България

Проф. Дуранкев пред fakti.bg: ЕС е длъжник на България

АБВ България

Проф. Боян Дуранкев за FN: Европа трябва да бъде добре координиран оркестър, с умел и мъдър диригент

АБВ България

Румен Петков пред в. „Стандарт“: Водим битка за енергийна справедливост, носим послание за принадлежност към род и родина


ABV Anketi

АБВ Региони

гр. Смолян

ПП АБВ с нова структура в град Неделино

гр. Кюстендил

АБВ в Общинския съвет в Кюстендил

гр. Кюстендил

Ангел Ангелов: Надявам се да сме вносители на добри предложения за Кюстендил
© ПП АБВ 2018 г. - всички права запазени | Условия за ползване и защита на личните данни