Румен Петков във Велико Търново: Корнелия Нинова осигурява парламентарен комфорт на късния Бойко Борисов, на какъвто комфорт не се е радвал даже Тодор Живков

Facebook Twitter

Корнелия Нинова осигурява парламентарен комфорт на късния Бойко Борисов, на какъвто комфорт не се е радвал даже Тодор Живков. Това заяви във Велико Търново председателят на „Коалиция за България“ Румен Петков на среща с обществеността. Той призова избирателите да отидат до урните на 26 май защото негласуването подкрепя статуквото и подчерта важността на вота.

 „Ако не гласуваме, подкрепяме статуквото в този извратен вид на двуполюсен модел. Това е най-вредното възможно политическо бъдеще за България. Корнелия Нинова гарантира на късния Бойко Борисов такъв комфорт, какъвто не е имал и късният Тодор Живков. Три месеца няма Парламентарен контрол. Правителството си прави каквото си иска. Сега в Народното събрание са като БКП и БЗНС. БЗНС са „Ограда и паспорти“, известни още като Обединени патриоти, а ГЕРБ играе ролята на БКП. Това е ситуацията в парламента днес“, посочи Румен Петков. Той призова Бойко Борисов да излезе и да каже колко милиона е дал на Моника Станишева по различни проекти.

„При Станишев милионите минаваха през един лобист – Хохегер. Австрия вкара Хохегер в затвора, а ние стоим и гледаме“, заяви Румен Петков и определи поведението на българските евродепутати като позорно, вредно за България или откровено против България. „Наглост е да взимаш 10 000 евро заплата, а да не гласуваш за Северен поток или за пакета „Макрон“, допълни Румен Петков. Той посочи, че през следващия мандат на европарламента 9 млрд. евро ще са отделени за регионална политика. Във Велико Търново той припомни, че една от ключовите политики на ЕС е „Европа на регионите“ с основна цел преодоляване на различията между регионите. „Ние сме единствената държава, в която Северозападна България става все по-зле. В тази посока върви и Централна Северна България като Плевен, Търново и Ловеч. Вече не е много по-различна ситуацията и в Североизточна България“, посочи председателят на „Коалиция за България“.

„В момента в парламента битката е за суджуците, за плочките в Народното събрание, за къщите за гости, за апартаментите без пари. Нас на този терен ни няма. На битката за суджуците ни няма, на битката за къщите за гости ни няма, на битката за апартаментите без пари ни няма. Ние от „Коалиция за България“ водим битката за България, за българските граждани, за нашата си родина. За България всичко, свързано с Европа, е вътрешна политика. Ние сме Европа“, заяви Румен Петгков.

По-рано днес представителите на „Коалиция за България“ се срещнаха с жители на Павликени и Полски Тръмбеш, където своите въпроси и препоръки отправиха земеделски производители, учители, лекари, културни дейци. Председателят на коалицията Румен Петков се срещна с кмета на Полски Тръмбеш Георги Чакъров.

Публикувано на 14.05.2019 г.    

Последни публикации

АБВ България

Вълшебниците-крадци – фетиш на премиера

АБВ България

Любомира Ганчева по Канал 3: АБВ е отворена за политически и експертен диалог

АБВ България

Любомира Ганчева взе участие в кръгла маса, по покана на КНСБ, на тема „Данъчната система в България: тенденции, предизвикателства, възможности“

АБВ България

Румен Петков в Пазарджик: Днес Народното събрание взе решение за загробване на българските военно-въздушни сили

АБВ България

Румен Петков се срещна с активите на Районните организации на АБВ във Варненските райони „Приморски“ и „Младост“


ABV Anketi

АБВ Региони

гр. Силистра

Представители на АБВ в Силистра поднесоха цветя на паметника на Апостола

гр. Смолян

ПП АБВ с нова структура в град Неделино

гр. Кюстендил

АБВ в Общинския съвет в Кюстендил
© ПП АБВ 2018 г. - всички права запазени | Условия за ползване и защита на личните данни