Румен Петков: За мен Европа е Европа на пропуснатите възможности за България

Facebook Twitter

За мен Европа е Европа на пропуснатите възможности за България. Това каза по време на блиц интервю председателят на „Коалиция за България” Румен Петков в студиото на "Здравей, България".

Запитан кой е любимият му действащ политик в момента, Петков заяви, че за щастие, може да посочи много хора. „И Георги Първанов, и Ивайло Калфин и проф. Гайдарски. Имаме и велики хора извън София – кметът на Попово – Людмил Веселинов, един голям плевенчанин – Андрей Романов. Това са хора, които са от голяма значимост за България и си струва да можем да им казваме „благодаря, че сте живели така честно и достойно”, посочи още той.

Като най-голям негов порок, Петков посочи това, че понякога е рязък с най-близките си хора. „По принцип не повишавам тон, но това е и слабост и порок и може би сега е моментът да им се извиня”, каза той.

Запитан къде е почивал през последната си отпуска, Румен Петков отговори: „В последните години почивам на северното Черноморие с една семейна компания, с която почиваме заедно повече от 20 години”.

„Гордея се с нашата култура и с нашата история. Казвам го не от куртоазия. Гордея се с нашия спорт, с българския дух, който за съжаление в последните години, като че ли не е това, което искаме да бъде”, посочи още той.

Попитан от какво се срамува, Петков посочи: „Срамувам се от много наши сънародници, от голямата лъжа „Белене”, в която аз участвах лично, защото излъгахме 800 000 души да подкрепят този проект. Това е една от причините да се разделя с някои хора”.

Според него минималната работна заплата трябва да бъде 850-880 лева. „Това ние трябва да гоним сега”, посочи той.

Запитан колко е месечният му разход за живот, Петков отговори: „Не съм ги смятал, но не са повече от 3 000лв. като цяло за мен, жена ми и сина ни, който живее с нас”.

Попитан за друго име от евролиста в България, което да харесва, Петков заяви: „Сигурно има достойни хора във всички листи, но аз мисля, че нашата излъчва сила, достойнство и почтеност”.

Румен Петков коментира и поисканата от главния прокурор проверка на висшите държавници за имоти, сметки и офшорки. „Нашият призив и като „Коалиция за България”, и като отделни политици, е да е ясен офшорният произход – ако има и в медиите, и в икономиката, защото това са неща, които са встрани от обществения морал. И на първо място - и за обществените личности, които са ангажирани с политика. Това е закъснял влак, но много се надявам да е продуктивен”, посочи още Петков.

По думите му когато един политик усеща необходимост да крие средствата си в чужбина, нещо не е наред.

Относно рокадата в правителството, оставката на министър Румен Порожанов като министър на земеделието и назначаването на Десислава Танев, Румен Петков заяви: „В земеделието трябваше да се започне от Дамян Илиев. Той извърши най-тежките престъпления за последните години като изби 4 000 животни в Странджа. До ден днешен няма нито едно доказателство, че там е имало заболявания. Като влезем в ЕП ще прегледаме някои регламенти”.

„България трябва чрез своите евродепутати, какъвто аз съм убеден, че имаме в лицето на проф. Дуранкев и други, да може да каже „стоп” на тези регламенти, които създават и хаос, и едни брутални ограничения”, посочи още Петков.

ЦЕЛИЯ РАЗГОВОР ГЛЕДАЙТЕ ТУК

 

Публикувано на 16.05.2019 г.    

Последни публикации

АБВ България

Илия Златев, АБВ: Време е общините да станат по-самостоятелни В момента местната власт е придатък на централната изпълнителна власт и това не е добре

АБВ България

Владимир Маринов: ПП АБВ е в готовност за участие в местните избори в над 170 общини

АБВ България

Румен Петков: Реализацията на „Белене“ ще даде друг тласък на развитието на България и друго отношение на инвеститорите към страната ни

АБВ България

Владимир Маринов в Пловдив: Разговори с БСП вървят в цялата страна, но на места е много трудно

АБВ България

ПП АБВ издига строителен предприемач и баща на три деца за кандидат за кмет на община Хисаря


ABV Anketi

АБВ Региони

гр. Силистра

Представители на АБВ в Силистра поднесоха цветя на паметника на Апостола

гр. Смолян

ПП АБВ с нова структура в град Неделино

гр. Кюстендил

АБВ в Общинския съвет в Кюстендил
© ПП АБВ 2018 г. - всички права запазени | Условия за ползване и защита на личните данни