„Коалиция за България“ В Плевен в битка за енергийна справедливост и незабавно стартиране на проекта „Белене“

Facebook Twitter

Представители на ръководството на „Коалиция за България“ и кандидати за евродепутати от листата на коалицията се срещнаха с обществеността на Плевен. „Коалиция за България“ води битка за бъдещето, обявиха на срещата кандидатите за евродепутати. Проф. Боян Дуранкев коментира, че през изминалите 12 години на страната ни в ЕС присъствието на българските представители не се усеща. Голямата разлика в момента в Европа продължава да бъде богатият Северозапад и сравнително по-бедният Изток, Югоизток и Югозапад, каза водачът на листата на Коалиция за България.

Проф. Боян Дуранкев: „В Европа, в света, в Америка – богат Север и беден Юг. В България как да го кръстим – бедния Север и богатият Юг, само че богатият Юг не е толкова богат вече. За шест петилетки, или 30 години, или поне две и половина петилетки – това са 12-те години в Европейския съюз, нямаме реализиран нито един стратегически проект“.

Важно е да се създадат условия за догонващо развитие на страните в Европейския съюз, посочи проф. Дуранкев. „Коалиция за България“ настоява и за общоевропейско решение за демографски растеж в страните от Източна Европа, каза още той.

Важно е да се създадат условия за догонващо развитие на страните в Европейския съюз, посочи проф. Дуранкев. „Коалиция за България“ настоява и за общоевропейско решение за демографски растеж в страните от Източна Европа, каза той.

„Преходът от 30 години се оказа нескончаем, безкраен и безнадежден. Нещата не са се подобрили много или в някои отношения има някакви подобрения. С това не искам да кажа, че трябва да губим самочувствие и надежда. България не се управлява добре, в някои отношения - и самият Европейски съюз“.

„Ние поддържаме идеята за изпреварващо развитие на България и Румъния. Идеята за изпреварващо развитие е базисна, идеята за Европа на две скорости е производна. Предлагаме минималната работна заплата до 2025 г. да нарасне до 510 евро“, допълни проф. Дуранкев.

Председателят на „Коалиция за България“ Румен Петков посочи енергетиката като един от приоритетите в Европарламента.

Румен Петков: Битката за енергийна справедливост – ние сме единствената коалиция, единственият политически формат, който се бори да спаси въгледобива в България, а това е жизненоважно за Маришкия басейн и който се бори да се овладеят цените на електроенергията в страната. За нас е изключително важно незабавното стартиране на „Белене”. Ние трябва да кажем незабавно, че ние искаме пряка доставка на руска газ за Европа, тя не е само за България“.

Липсата на твърдост и активност от българска страна доведе до това да нямаме никаква политическа тежест, посочи доц. д-р Георги Кючуков, кандидат за евродепутат от листата на „Коалиция за България“.

„У нас се създава впечатление, че европейските избори не засягат много хора, че са нещо далечно, което касае т. нар. „политически елит“. Влизането на България в Европейския съюз (ЕС), което считам за най-голямото постижение за последните 30 години, не се е отразило много на живота на всеки от нас. Или е виновен ЕС, или вината е някъде в нас“, заяви доц. Кючуков. „Определено ЕС има нужда от развитие. Дванадесет години присъстваме в него, но не и с реално участие. Това най-ярко се показа по време на Европредседателството и малко след това“, каза още доц. Кючуков. „Липсата на твърдост и активност от наша страна доведе до това, че нямаме никаква политическа тежест. За да бъдем не просто зрители, а участници в политиката на ЕС, е необходимо познаване на механизмите на работа и на възможностите за въздействие върху дейността му“, допълни доц. Кючуков.

Да променим Европа, за да се промени и България, призоваха кандидатите от „Коалиция за България“, чиято листа е с номер 10 в интегралната бюлетина.

ВИЖТЕ ОЩЕ В РЕПОРТАЖА НА БНТ

 

Публикувано на 16.05.2019 г.    

Последни публикации

АБВ България

Илия Златев, АБВ: Време е общините да станат по-самостоятелни В момента местната власт е придатък на централната изпълнителна власт и това не е добре

АБВ България

Владимир Маринов: ПП АБВ е в готовност за участие в местните избори в над 170 общини

АБВ България

Румен Петков: Реализацията на „Белене“ ще даде друг тласък на развитието на България и друго отношение на инвеститорите към страната ни

АБВ България

Владимир Маринов в Пловдив: Разговори с БСП вървят в цялата страна, но на места е много трудно

АБВ България

ПП АБВ издига строителен предприемач и баща на три деца за кандидат за кмет на община Хисаря


ABV Anketi

АБВ Региони

гр. Силистра

Представители на АБВ в Силистра поднесоха цветя на паметника на Апостола

гр. Смолян

ПП АБВ с нова структура в град Неделино

гр. Кюстендил

АБВ в Общинския съвет в Кюстендил
© ПП АБВ 2018 г. - всички права запазени | Условия за ползване и защита на личните данни