Проф. Боян Дуранкев настоя в Сопот за мораториум върху приватизационната дейност на държавата, докато в страната ни има съмнения за корупция

Facebook Twitter

„Коалиция за България“ настоява да бъде наложен мораториум върху приватизационната дейност на държавата, докато в страната ни има съмнения за корупция, заяви в Сопот водачът на листата на коалицията за депутати за Европейския парламент проф. Боян Дуранкев. На среща с граждани в Сопот днес бяха представители на ръководството на „Коалиция за България“  и кандидати за български представители в Брюксел.

„Коалиция за България“ предлагат още да има мораториум и върху едрите концесии върху национални стратегически обекти, като летища и други подобни съоръжения.

„На концесия може да се отдават само търговски площи в такива обекти“, посочи проф. Дуранкев. Той добави, че държавата трябва да има активна политика и да създаде своя национална програма за развитие на отбранителната ни индустрия. При бюджетни излишъци трябва да се развива именно тази индустрия.

„Другите членки на НАТО търгуват с оръжие и печелят поне по един милиард евро годишно от тази индустрия. От това може да печели и нашата държава. Искаме точно този сектор да се превърне в стратегически и на инвестициите на ЕС“, каза проф. Дуранкев. Той добави, че „Коалиция за България“ има програми, които могат да помогнат за това, вместо да се убива този сектор. „Ние внесохме това наше предложение и ще го поддържаме. Ако пък правителството иска да ги приватизира, защо да не го даде на Общината, тя може да има по-добри предложения от един Иван Петров, например“, коментира проф.  Дуранкев. Той добави, че „Коалиция за България“ ще отстоява това свое предложение. По думите му може да бъде създадена и гражданска индустрия в тези предприятия, вместо да се ликвидира всичко.

Според проф. Дуранкев, като се унищожават предприятия като ВМЗ-Сопот, например, българският народ няма да има какво да работи и все повече ще обеднява. Той припомни, че именно партия АБВ е предложила ВМЗ да влезе в забранителния списък за приватизация. Затова проф. Дуранкев още веднъж повтори, че трябва да има мораториум върху приватизацията и върху концесията на национални стратегически обекти у нас, докато дойде на власт по-морално правителство. „А дано да имаме и гилотина върху корупцията“, добави професорът.

От „Коалиция за България“ задават въпроси като това - защо трайно сме на дъното, защо българите са с най-ниските доходи, защо политиците лъжат, че българите се връщат в родината си, като в действителност все повече бягат от нея. От коалицията настояват за План за догонващо развитие и за това в Европа най-бързо да се развиват най-изостаналите страни. Проф. Боян Дуранкев призова за активност на изборите на 26 май, защото когато нещата са пред промяна, трябва да се ангажираме всички.

„Битката е за съдбата на България, за бъдещето на децата ни. Широко затворени очи не вършат работа“, каза още проф. Боян Дуранкев.

Представителите на „Коалиция за България“ са на срещи с граждани днес в Сопот, Асеновград, Стамболийски и Съединение.

ВИЖТЕ ОЩЕ В РЕПОРТАЖА НА БНТ

Публикувано на 19.05.2019 г.    

Последни публикации

АБВ България

ПП АБВ ще изпрати до парламента настояване за негласуване на предложението на правителството за F-16 и за мораториум върху сделката с изтребителите

АБВ България

Румен Петков в Шумен: ПП АБВ е в готовност за диалог за формиране на местни коалиции, на принципна основа, сериозна аргументация и с много ясен ляв - лявоцентристки профил

АБВ България

Издават в Плевен пощенска марка с творба на академик Светлин Русев

АБВ България

Любомира Ганчева: ПП АБВ ще се бори за повече държава във всяка община и край на забравените от Бога и Бойко населени места

АБВ България

ПП АБВ настоява за незабавен мораториум върху сделката за новите самолети, организира дискусия за ВВС


ABV Anketi

АБВ Региони

гр. Силистра

Представители на АБВ в Силистра поднесоха цветя на паметника на Апостола

гр. Смолян

ПП АБВ с нова структура в град Неделино

гр. Кюстендил

АБВ в Общинския съвет в Кюстендил
© ПП АБВ 2018 г. - всички права запазени | Условия за ползване и защита на личните данни