Любомира Ганчева в Сопот: Крайно време е, ако искаме промяната, да станем част от нея

Facebook Twitter

Крайно време е, ако искаме промяната, да станем част от нея. Това заяви Любомира Ганчева, кандидат за член на Европейския парламент от листата на „Коалиция за България“, пред жители на Сопот. Тя коментира, че през последните 10-15 години, докато са управлявали ГЕРБ и БСП, са били разрушени няколко възлови предприятия и заводи в Пловдив, където и тя е работила, и около 1200 души от града са се оказали на борсата на труда.

„Голяма част от хората заминаха в чужбина, а останалите си намерихме работа, но за съжаление, не в Пловдив“, посочи Ганчева. „Всъщност този частен проблем води до голямата картина на най-бедната държава, с най-ниските заплати, с най-ниската добавена стойност, с унищожена промишленост“, каза още 35-годишната Любомира Ганчева, която е от града под тепетата. Според нея, конкретният пример с унищожаването на военно-промишления комплекс в Сопот и публично показаното по телевизията влизане на ДАНС във ВМЗ на два пъти в никакъв случай не е държавната помощ, която може да се окаже на тази промишленост. Това не говори добре и на партньорите ни, а показва, че държавата няма доверие на собствените си заводи, не мисли за тяхното бъдеще и за това къде ще работят хората след това, добави Ганчева.

„На мен ми омръзна да ми обясняват по телевизията колко добре живеят хората тук, аз и моите връстници“, отбеляза Ганчева. Тя посочи и пример със своите родители и другите хора на тяхна възраст, които трябва да живеят с по 150 лева пенсия въпреки, че цял живот са работили в държавните предприятия. „Точно това ме е накарало да се включа в политиката, защото крайно време е, ако искаме промяната, да станем част от нея, вместо да гледаме как се сменят едни с други политици, които не правят нищо и не смеят да говорят, нямат нито едно изказване в парламента“, добави Любомира Ганчева.

Публикувано на 19.05.2019 г.    

Последни публикации

АБВ България

Румен Петков беше сред личните гости на 74-ия рожден ден на Светейшия Български патриарх и Софийски митрополит Неофит

АБВ България

По-качествен живот за жителите в село Червен Брег с Георги Градевски, кандидат за кмет за община Дупница от ПП АБВ

АБВ България

Георги Първанов дискутира наболели проблеми с жители на Варненско

АБВ България

Кандидатът на АБВ за кмет на Район „Възраждане“ в столицата Ивайло Гушев и водачът на листата на партията за СОС Ивайло Калфин представиха програмата си за управление на София

АБВ България

Ясна, конкретна и изпълнима програма представи кандидатът за кмет на кметство "Изток" от АБВ Ивайло Иванов в Перник


ABV Anketi

АБВ Региони

гр. Силистра

Представители на АБВ в Силистра поднесоха цветя на паметника на Апостола

гр. Смолян

ПП АБВ с нова структура в град Неделино

гр. Кюстендил

АБВ в Общинския съвет в Кюстендил
© ПП АБВ 2018 г. - всички права запазени | Условия за ползване и защита на личните данни