Калина Найденова пред в. “Бряг“: Дунав означава бъдеще - екология, икономика, корабостроене, туризъм, европейско самочувствие

Facebook Twitter

Най-младата кандидатка за депутат в ЕП от „Коалиция за България“ е 21-годишната русенка Калина Найденова. Студентка по право в НБУ, завършила Английска гимназия. Като ученичка участва в състезания по дебати, печелила първо място на национални състезания. Участвала и в международни такива. През 2016 г. има честта да говори на тема „Бъдещето на Европа” от трибуната в Европарламента в Страсбург. През периода 2017-2018 е член на организация ЕЛСА Маастрихт, сега е член на ЕЛСА България - единствената национална и най-голямата международна асоциация на студенти юристи.

Да се наредя в листата на Коалиция за България до хора, като проф. Боян Дуранкев ми дава кураж младостта и желанието да се боря за по-добро бъдеще за мен и моите сънародници. Смятам, че независимо от малкия ми опит, мога да бъда полезна.  Мотивирана съм да служа на страната си. Води ме желанието да видя положителна промяна в България. Мисля, че твърде дълго време грешните хора вземат грешните решения за България (но, навярно правилните за себе си и личните си интереси). Това много бързо става видно, когато човек погледне социалното и икономическото положение на средностатистическия български гражданин. Крайно време е решенията, които засягат всички нас да се вземат от хора, които имат мотивация, подходящата подготовка и отговорност пред хората. България се нуждае от професионално утвърдени и родолюбиви хора, способни да защитават националните интереси.

Припознах собствените си виждания в тези на „Коалиция за България“ и това ме подтикна да се включа в политиката. Това е първата политическа организация, към която се присъединявам. Хората, които ме познават знаят, че имам много силно чувство на отговорност, справедливост и ангажираност. Винаги съм имала ясни виждания по конкретни проблеми, засягащи както родния ми град, така и страната като цяло. Когато се запознах с позициите на „Коалиция за България“ по проблеми, които ме вълнуват, разбрах, че не просто искам те да ме представляват като гражданин, а че искам и аз лично да дам своя принос.

Навярно това е и причината да избера професионалната ми квалификация да бъде в областта на правото. За мен лявото е справедливо и социално.

Ние искаме една променена Европа, която да бъде на различни скорости, като най-бързата, догонващата скорост на развитие да е на България и Румъния. Имаме визия за справяне с демографската катастрофа и кризата със сигурността. Дунавският регион е секторната политика, с която желая да се занимавам, защото Дунав, означава бъдеще - екология, икономика, корабостроене, туризъм, европейско самочувствие.

За мен е важно да мога един ден да погледна назад и да видя, че изборът ми да инвестирам времето и труда си в България е бил не просто най-правилният, но и най-ползотворният както за мен, така и за страната ми.  Гласувайте с бюлетина №10, и преференция 108.

Публикувано на 21.05.2019 г.    

Последни публикации

АБВ България

Румен Петков беше сред личните гости на 74-ия рожден ден на Светейшия Български патриарх и Софийски митрополит Неофит

АБВ България

По-качествен живот за жителите в село Червен Брег с Георги Градевски, кандидат за кмет за община Дупница от ПП АБВ

АБВ България

Георги Първанов дискутира наболели проблеми с жители на Варненско

АБВ България

Кандидатът на АБВ за кмет на Район „Възраждане“ в столицата Ивайло Гушев и водачът на листата на партията за СОС Ивайло Калфин представиха програмата си за управление на София

АБВ България

Ясна, конкретна и изпълнима програма представи кандидатът за кмет на кметство "Изток" от АБВ Ивайло Иванов в Перник


ABV Anketi

АБВ Региони

гр. Силистра

Представители на АБВ в Силистра поднесоха цветя на паметника на Апостола

гр. Смолян

ПП АБВ с нова структура в град Неделино

гр. Кюстендил

АБВ в Общинския съвет в Кюстендил
© ПП АБВ 2018 г. - всички права запазени | Условия за ползване и защита на личните данни