Пламена Заячка в Мездра: България трябва да си свърши своята работата в ЕС

Facebook Twitter

България трябва да си свърши своята работата в ЕС.Това заяви втората в листата на „Коалиция за България“ Пламена Заячка в Мездра. Пред местната общественост Пламена Заячка, заедно с Ивайло Калфин и бившия кмет на града Иван Аспарухов представиха листата и приоритетите на „Коалиция за България“.

По време на срещата, Заячка подчерта факта че в сферата на образованието, ЕС има допълващи и координиращи функции и поради този факт страните членки следва да се погрижат за националните си политики. В България обаче това не се случва и пример за това е програмата Еразъм, която въпреки, че е най-успешната програма в сферата на образованието и е обучила повече от 1 млн. млади хора в ЕС, то в България сме използвали едва 3% от квота 20%. Главната причина е, че студентите не могат да си позволят престоя в чужда държава. Повечето членки на Съюза имат съпътстващи и допълващи програми, които позволят на младите им хора да се използват възможностите на Еразъм, а именно повишаване на квалификация и по-качествено образование. При нас такава политика липсва и това лишава много млади хора от този шанс.

Пламена Заячка коментира също непознаването на инструментариума на Европейския парламент от страна на досегашните евродепутати така, че да е възможна ефективната им работа в Брюксел и в услуга на България. Тя подчерта необходимостта от това българите да отидат до урните на 26 май, за да бъде разбито порочното политическо статукво.

 

Публикувано на 21.05.2019 г.    

Последни публикации

АБВ България

По-качествен живот за жителите в село Червен Брег с Георги Градевски, кандидат за кмет за община Дупница от ПП АБВ

АБВ България

Георги Първанов дискутира наболели проблеми с жители на Варненско

АБВ България

Кандидатът на АБВ за кмет на Район „Възраждане“ в столицата Ивайло Гушев и водачът на листата на партията за СОС Ивайло Калфин представиха програмата си за управление на София

АБВ България

Ясна, конкретна и изпълнима програма представи кандидатът за кмет на кметство "Изток" от АБВ Ивайло Иванов в Перник

АБВ България

Румен Петков в ефира на „Неделята на NOVA” – за обществените поръчки на военното министерство и за оставката на ресорния министър


ABV Anketi

АБВ Региони

гр. Силистра

Представители на АБВ в Силистра поднесоха цветя на паметника на Апостола

гр. Смолян

ПП АБВ с нова структура в град Неделино

гр. Кюстендил

АБВ в Общинския съвет в Кюстендил
© ПП АБВ 2018 г. - всички права запазени | Условия за ползване и защита на личните данни