Румен Петков: „Коалиция за България“ отчита сериозен ръст на доверие за евроизборите

Facebook Twitter

„Коалиция за България“ отчита сериозен ръст на доверие за евроизборите. Това каза за дневния блок „Добър ден“ на Радио „Фокус“ председателят на „Коалиция за България“ Румен Петков. “Ние търсим прекия диалог с хората, говорим за България в Европа и че България е Европа. 7 от нашите кандидати са професори и докторанти, които са имали възможност да получат академичното си развитие и в САЩ, и в Европа, и в Русия, но са избрали България. Това ни прави горди. 9 от тях са млади и енергични хора до 35 години, върнали се буквално преди 1-2 години от чужбина и избрали Родината. На фона на гордостта на БСП, че Сорос им е спонсор и живеят в чужбина, гордостта на Демократична България, че 10 години живеят в Лондон, нашите кандидати олицетворяват българския патриотизъм, ще можем да националния си интерес и достойнство в Европа”, каза Румен Петков. Той добави още, че битката на Европейските из0бори е за истината. „9 млрд. влязоха в България и се усвоиха от властимащите без да стигнат до регионите“, обясни той.

По думите му страната ни е на път да пропусне 7 млрд. за развитие на водния сектор. БСП и ГЕРБ не говорят за това, защото те са едно цяло, обяви той и добави, че двете партии имат общо мнение за F16, за разполагането на чужди бази на територията на България, посочи Петков. „Коалиция за България“ изисква незабавен мораториум за сделката за F16 и върху концесията на Летище „София“, посочи Петков. Манипулациите, че общественото доверие към „Коалиция за България“ нараства в резултат на името, са дълбоко непочтени. Хората вярват в „Коалиция за България“, защото тя ясно говори за решенията, от които другите бягат, заяви Петков.

Румен Петков коментира също и характера на тазгодишната кампания за евровота, като я определи като е една от най-мръсните, подли и неполитически кампании на прехода. В нея за европейска политика говори само „Коалиция за България“, заяви той. „Останалите, например ГЕРБ и БСП, се замеряха с всякакъв род вулгарно поднесени компромати, без въобще да кажат на българина какво е Европа, какво е България в Европа и коя е силата на страната ни в ЕС. Патриотите се държаха по най-циничния начин. ВМРО, които в предния ЕП вкараха Ангел Джамбазки и Николай Бареков, не казаха една дума какво са направили в Европарламента. БСП, ГЕРБ, ВМРО гласуваха против българските интереси“, уточни Румен Петков. Той каза още, че в кампанията за Европейските избори присъстваха основно тераси, къщи за гости и офшорни фирми, но не и политики. Единствено „Коалиция за България“ предложи политики: политиката на Европа – гарант на мира и диалога и сваляне на санкциите срещу Русия, политиката за енергийна справедливост и политика, връщаща Европа на терена на морала – край на двойните стандарти, добави Румен Петков.

Публикувано на 23.05.2019 г.    

Последни публикации

АБВ България

Румен Петков подари на Н. Пр. Анатолий Макаров гравирана писалка със знамената на България и на Русия

АБВ България

ПП АБВ внесе два сигнала до КЕВР със съмнения за злоупотреби, които водят до повишаване цената на тока

АБВ България

За неизбежността на АЕЦ "Белене": Проф. Дуранкев в дискусия по БНТ

АБВ България

Габриела Райкова, АБВ-Младежи: Приетото в Ялта послание за мир приема до голяма степен посланията, които АБВ отправя

АБВ България

Любомира Ганчева: Катастрофата в енергетиката става необратима


ABV Anketi

АБВ Региони

гр. Смолян

ПП АБВ с нова структура в град Неделино

гр. Кюстендил

АБВ в Общинския съвет в Кюстендил

гр. Кюстендил

Ангел Ангелов: Надявам се да сме вносители на добри предложения за Кюстендил
© ПП АБВ 2018 г. - всички права запазени | Условия за ползване и защита на личните данни