Румен Петков: „Коалиция за България“ отчита сериозен ръст на доверие за евроизборите

Facebook Twitter

„Коалиция за България“ отчита сериозен ръст на доверие за евроизборите. Това каза за дневния блок „Добър ден“ на Радио „Фокус“ председателят на „Коалиция за България“ Румен Петков. “Ние търсим прекия диалог с хората, говорим за България в Европа и че България е Европа. 7 от нашите кандидати са професори и докторанти, които са имали възможност да получат академичното си развитие и в САЩ, и в Европа, и в Русия, но са избрали България. Това ни прави горди. 9 от тях са млади и енергични хора до 35 години, върнали се буквално преди 1-2 години от чужбина и избрали Родината. На фона на гордостта на БСП, че Сорос им е спонсор и живеят в чужбина, гордостта на Демократична България, че 10 години живеят в Лондон, нашите кандидати олицетворяват българския патриотизъм, ще можем да националния си интерес и достойнство в Европа”, каза Румен Петков. Той добави още, че битката на Европейските из0бори е за истината. „9 млрд. влязоха в България и се усвоиха от властимащите без да стигнат до регионите“, обясни той.

По думите му страната ни е на път да пропусне 7 млрд. за развитие на водния сектор. БСП и ГЕРБ не говорят за това, защото те са едно цяло, обяви той и добави, че двете партии имат общо мнение за F16, за разполагането на чужди бази на територията на България, посочи Петков. „Коалиция за България“ изисква незабавен мораториум за сделката за F16 и върху концесията на Летище „София“, посочи Петков. Манипулациите, че общественото доверие към „Коалиция за България“ нараства в резултат на името, са дълбоко непочтени. Хората вярват в „Коалиция за България“, защото тя ясно говори за решенията, от които другите бягат, заяви Петков.

Румен Петков коментира също и характера на тазгодишната кампания за евровота, като я определи като е една от най-мръсните, подли и неполитически кампании на прехода. В нея за европейска политика говори само „Коалиция за България“, заяви той. „Останалите, например ГЕРБ и БСП, се замеряха с всякакъв род вулгарно поднесени компромати, без въобще да кажат на българина какво е Европа, какво е България в Европа и коя е силата на страната ни в ЕС. Патриотите се държаха по най-циничния начин. ВМРО, които в предния ЕП вкараха Ангел Джамбазки и Николай Бареков, не казаха една дума какво са направили в Европарламента. БСП, ГЕРБ, ВМРО гласуваха против българските интереси“, уточни Румен Петков. Той каза още, че в кампанията за Европейските избори присъстваха основно тераси, къщи за гости и офшорни фирми, но не и политики. Единствено „Коалиция за България“ предложи политики: политиката на Европа – гарант на мира и диалога и сваляне на санкциите срещу Русия, политиката за енергийна справедливост и политика, връщаща Европа на терена на морала – край на двойните стандарти, добави Румен Петков.

Публикувано на 23.05.2019 г.    

Последни публикации

АБВ България

Доц. Атанас Мангъров и Румен: За провала на ваксинирането на лекарите на първа линия и ваксинационните паспорти

АБВ България

Румен Петков: Борисов фалира НЕК, за да си купува спокойствие от САЩ

АБВ България

Румен Петков: Боряна Бецова, Вихра Попхристова и Ивайло Петров - тримата прокурори, обслужили Борисов

АБВ България

Румен Петков се срещна с посланика на Социалистическа република Виетнам у нас Н. Пр. Доан Туан Лин

АБВ България

ПП АБВ алармира Министерски съвет и всички ключови институции с отношение по въпроса за сигурността и надеждността на третия метродиаметър


ABV Anketi

АБВ Региони

гр. Силистра

Пред олтара на свободата

гр. Силистра

Представители на АБВ в Силистра поднесоха цветя на паметника на Апостола

гр. Смолян

ПП АБВ с нова структура в град Неделино
© ПП АБВ 2018 г. - всички права запазени | Условия за ползване и защита на личните данни