Следизборно. Шампиони, нокдаун и нокаут.

Facebook Twitter

Завърши битката за 17-те места на България в новия Европейски парламент. Най-приятното е че завърши най-грозната и най-нечестната кампания досега. Не е случайно че България става рекордьор по отказ от гласуване.

Все пак, честито на нашите момчета и момичета евродепутати, пожелавам им да защитават интересите на своето отечество с компетентност и мъдрост, все пак 12 години членство – една детска възраст – е достатъчно убедителен период, за да не си въобразява някой че ще „брани“ България с високи октави, кресчендо и тропане по масата.

Честито на ГЕРБ, те постигнаха изумителна (явна и неявна) мобилизация както сред твърдия си електорат, така и сред зависимите от държавната хранилка служители и организации. Под 10% от потенциалните гласоподаватели, но все пак „естествено“ първо място на най-богата партия (по субсидии от държавния бюджет, силно завишени над закона). Борисов вероятно най-добре разбира че ГЕРБ губи и ще губи тепърва привърженици, ще дойде и краят на неговото време!

Опозиционната БСП, използвайки езика на спорта, изпадна в нокдаун. Въпреки че партията е също мултимилионерска като ГЕРБ (пак по субсидии), загубата й е също „естествена“. Когато извеждаш на първо място мултимилионер, който хал-хабер си няма от Европейски съюз, когато тласкаш напред неразпознаваеми личности, а и когато лидерът на ПЕС е силно свързан по косвена линия с ГЕРБ (семейството му е с над 20 млн. лв. спечелени обществени поръчки) няма как да очакваш високи резултати. Да не си Нинова, когато заради общото решение поставят само твоята глава на партийния дръвник! Пожелавам на БСП някога (дано по-скоро) все пак за осмисли понятието „социализъм“ и да изтика на преден план по-светли и по-морални личности!

В най-тежко състояние се оказа „Коалиция за България“, тя е нокаутирана. Най-неприятното е че мръсната кампания против нея започна веднага БСП по повод на името (то е на Георги Първанов, все пак), продължи да твърди че се „краде електорат“, а коалицията била „патерица на ГЕРБ“. С отвращение слушах тези глупости, но запазих бон тон.

Благодаря на великолепната лява седморка „Коалиция за България“ - ПП „Алтернатива за българско възраждане“, ПП „Българска партия либерали“, ПП „Българската левица“, ПП „Възраждане на отечеството“, ПП „Движение за социален хуманизъм“, ПП „Обединен блок на труда български лейбъристи“ и ПП „Политическо движение социалдемократи“! С много от личностите ни свързва здрава дружба повече от няколко десетилетия. Тя ще се запази.

Благодаря на онези 16 095 (1 отделно е моят глас) наши поддръжници и приятели, които повярваха че е възможно едно по-друго компетентно и морално присъствие в Европейския парламент!

Благодаря на онези други 16 кандидати от нашата листа – прекрасни български момчета и момичета! Пожелавам им да не униват от загубата, пожелавам им здраве и успехи напред и навред!

Завръщаме се към обичайните си ангажименти, към недовършените и незапочнатите наши лични проекти, а също и за да отделим повече време на нашите семейства.

Поемам част от загубата на тези избори като лична своя отговорност, вероятно и аз съм допуснал грешки. Нямам как да подавам някаква оставка, понеже изборите са вече минало.

Оставам вляво. Това не означава следването на формулата „ако искате ново ляво, ако наистина чакате социална промяна - влезте в БСП и се борете“, както предлага Ал. Симов. Лявото има доста оттенъци, а не само „социалистически“. Наистина има нужда от ново „ляво“, но не и мултимилионерско, приватизационно или концесионно.

Оставам с мисъл за една по-успешна и по-мъдра България, успех и още един път „благодаря“!

Публикувано на 29.05.2019 г.    

Последни публикации

АБВ България

ПОЗИЦИЯ НА АБВ: За празника 24 май и за нуждата от закони

АБВ България

Румен Петков: Борисов даде наши 20 милиона на братя Бобокови през декември 2018. Какво правим?

АБВ България

Румен Петков в Стара Загора: Предложението на ВМРО да се определи 24 май като ден на българската просвета, писменост и култура, а не на славянската, граничи с предателство

АБВ България

Мечтата на гражданина на Р България

АБВ България

ПП АБВ организира форум в Русе на тема „COVID-19 - в настоящето и въпросът за бъдещето“ с участието на лекари, представители на ОбС и администрация в дунавския град


ABV Anketi

АБВ Региони

гр. Силистра

Пред олтара на свободата

гр. Силистра

Представители на АБВ в Силистра поднесоха цветя на паметника на Апостола

гр. Смолян

ПП АБВ с нова структура в град Неделино
© ПП АБВ 2018 г. - всички права запазени | Условия за ползване и защита на личните данни