Битката на АБВ и „Коалиция за България“ за гарантиране на енергийна справедливост в  страната и мира в региона продължава, другите се държат естествено, те мълчат

Facebook Twitter

От повече от година ние от АБВ, след това и „Коалиция за България“, водим битка за енергийна справедливост за българските граждани. За съжаление, тази битка не получи виждане и подкрепа в нито една от българските институции (с изключение на КЕВР). И сме вадили много и много случаи на изкуствено надуване на цени на парно, ток. Не реагираха отишлите си евродепутати в предния Европарламент. За съжаление, не виждам стремеж и на тези, които, с гласа на българския народ изпращаме сега. Или поне не  виждам нагласа, готовност и воля да защитят българския гражданин и икономика.

Ние от АБВ ще продължим да го правим със същата енергия, показвайки конкретни факти, в които цените на тока се надуват и тези престъпления, от социална гледна точка, ги плащат всички български граждани.

Ние от АБВ говорим от една година, че мирът в региона ние в опасност. Алармирахме, че създаването на косовска армия е против позициите, заети от ЕС и НАТО и не последва нищо.

Свидетели сме на системна ескалация, която онзи ден достигна до посегателство върху хора с дипломатически имунитет и грубо посегателство върху сръбски граждани. И отново включително и КейФОР, и чуждестранните сили не предприеха никакви мерки с едно безкрайно лековато обяснение, което не заслужава даже ирония и сарказъм.

И днес поставяме въпроса пред нашите евродепутати - ще имате ли достойнството и куража да кажете пред Европарламента - незабавна забрана и ефективни мерки за премахване на Косовската армия в изпълнение на резолюциите на ООН, позициите на НАТО и ЕС. На нашето правителство ще имате ли волята да кажете в НАТО - нека ние натовци бъдем любезни да изпълним собствените си ангажименти и да гарантираме мира в Балканския регион (със срам на челата, че избихме  3000 невинни сърби и от това не последва никакъв ефект). И в крайна сметка ние на Балканите, българските институции ще можем ли да кажем ясно и отчетливо - стига напрежение, диалог със Сърбия, диалог с Русия, мир в Черно море и на Балканите или ще продължим да стоим и да наблюдаваме мълчаливо очаквайки поредния военен конфликт и избиването на жени и деца.

Битката на АБВ и „Коалиция за България“ за гарантиране на енергийна справедливост в  страната и мира в региона продължава, другите се държат естествено, те мълчат.

 

Публикувано на 29.05.2019 г.    

Последни публикации

АБВ България

Членовете на ПП АБВ с инициатива за почистване на остров "Св. Иван"

АБВ България

Лидерът на АБВ Румен Петков: Министър-председателят показва, че живее в друга реалност – от измислен шпионски скандал, влезе в скандал със саботажи

АБВ България

АБВ със силна листа за местния вот в Търговище и Попово

АБВ България

АБВ подкрепя за нов мандат кмета на Община Балчик Николай Ангелов

АБВ България

Лидерът на АБВ Румен Петков се включи в честванията по повод празника на Силистра


ABV Anketi

АБВ Региони

гр. Силистра

Представители на АБВ в Силистра поднесоха цветя на паметника на Апостола

гр. Смолян

ПП АБВ с нова структура в град Неделино

гр. Кюстендил

АБВ в Общинския съвет в Кюстендил
© ПП АБВ 2018 г. - всички права запазени | Условия за ползване и защита на личните данни