Румен Петков по БНТ изрази съмнение в коректността на проведените избори за Европейски парламент

Facebook Twitter

Председателят на „Коалиция за България“ Румен Петков изрази съмнение в коректността на проведените избори и изборния резултат от вота за представители в Европейския парламент в неделя. В интервю за предаването „Още от деня“ по БНТ той коментира, че броят на невалидните бюлетини в изборите е подозрително висок.

"80 000 невалидни бюлетини в поредните ни избори. Продължаваме да сме страната с невероятен процент невалидни бюлетини и няма съмнение, че това е инструмент за обезличаване на бюлетини. Имам пред себе си един протокол от СИК, който е откровена фалшификация. В него пише, че „Коалиция за България“ има два гласа, а на следващата страница е отбелязано, че имаме 17 преференции, т.е., със 17 бюлетини е гласувано преференциално, а всичко на всичко имаме два гласа. Имаме и много секции, в които не са отразени преференциалните бюлетини и остава впечатлението за манипулиране на протокола“, посочи Петков. Според него забавянето на окончателните резултати от Централната избирателна комисия също буди подозрения.

„За всички е ясно, че това забавяне на ЦИК беше ненужно и то оставя едно впечатление у хората, че се прави, за да се донареди, да се доподреди. Кому беше нужно това нещо?! Но 80-те хиляди невалидни бюлетини повтарят брутален процент от предния път и това не впечатлява никой в парламента“, каза още Петков. "Не съм този, който ще обяви, че изборите са манипулирани. Но казвам, че е нередовен начинът на организацията и провеждането и тази нередовност е заложена в Избирателния кодекс“, коментира той.

ВИЖТЕ ЦЯЛОТО ИНТЕРВЮ ТУК

Публикувано на 30.05.2019 г.    

Последни публикации

АБВ България

Доц. Атанас Мангъров и Румен: За провала на ваксинирането на лекарите на първа линия и ваксинационните паспорти

АБВ България

Румен Петков: Борисов фалира НЕК, за да си купува спокойствие от САЩ

АБВ България

Румен Петков: Боряна Бецова, Вихра Попхристова и Ивайло Петров - тримата прокурори, обслужили Борисов

АБВ България

Румен Петков се срещна с посланика на Социалистическа република Виетнам у нас Н. Пр. Доан Туан Лин

АБВ България

ПП АБВ алармира Министерски съвет и всички ключови институции с отношение по въпроса за сигурността и надеждността на третия метродиаметър


ABV Anketi

АБВ Региони

гр. Силистра

Пред олтара на свободата

гр. Силистра

Представители на АБВ в Силистра поднесоха цветя на паметника на Апостола

гр. Смолян

ПП АБВ с нова структура в град Неделино
© ПП АБВ 2018 г. - всички права запазени | Условия за ползване и защита на личните данни