Любомира Ганчева: Предложенията в Закона за публичните предприятия ще доведат до втора вълна на приватизацията

Facebook Twitter

Предложенията в Закона за публичните предприятия ще доведат до втора вълна на приватизацията, още по-опустошителна от първата, прогнозира заместник-председателят на ПП АБВ Любомира Ганчева пред медиите. Тя заяви, че АБВ възразява остро срещу тях и ще предприеме действия още утре.

„Последният месец, улисани в една кампания и дребнотемия, пропуснахме един много важен закон, който е на път да доведе до втората вълна в приватизацията, по-опустошителна от първата“. Ганчева визира промените в Закона за публичните предприятия, изготвен от Министерство на икономиката.

„В момента ни се предлага нещо, което ние можем да определим като скандално. Под шапката и егидата на една целенасочена държавна политика по отношение на държавните предприятия, която да бъде по-стегната и категорична, ни се предлага унищожаване на държавните предприятия“. Предвижда се отпадане на Забранителен списък за приватизация, в който влизат куп държавни компании, които е забранено да се раздържавяват поради тяхната особеност за националната сигурност на страната. С предложените изменения на този закон Народното събрание ще може да гласува приватизацията на всяко едно държавно предприятие. Ако това изглежда скандално, то има още едно скандално предложение в Закона - Министерски съвет може да гласува приватизацията на обособени части на едно държавно предприятие“, каза в заключение Любомира Ганчева.

Утре ПП АБВ ще внесе писменото си становище по проектозакона и ще го изпрати до всички партии в НС, до синдикални, работодателски и браншови организации с надежда да се проведе обществена дискусия по темата.

Публикувано на 04.06.2019 г.    

Последни публикации

АБВ България

Илия Златев, АБВ: Време е общините да станат по-самостоятелни В момента местната власт е придатък на централната изпълнителна власт и това не е добре

АБВ България

Владимир Маринов: ПП АБВ е в готовност за участие в местните избори в над 170 общини

АБВ България

Румен Петков: Реализацията на „Белене“ ще даде друг тласък на развитието на България и друго отношение на инвеститорите към страната ни

АБВ България

Владимир Маринов в Пловдив: Разговори с БСП вървят в цялата страна, но на места е много трудно

АБВ България

ПП АБВ издига строителен предприемач и баща на три деца за кандидат за кмет на община Хисаря


ABV Anketi

АБВ Региони

гр. Силистра

Представители на АБВ в Силистра поднесоха цветя на паметника на Апостола

гр. Смолян

ПП АБВ с нова структура в град Неделино

гр. Кюстендил

АБВ в Общинския съвет в Кюстендил
© ПП АБВ 2018 г. - всички права запазени | Условия за ползване и защита на личните данни