АБВ-Младежи взеха участие в 5-ия Международен Ливадийски форум в Ялта 

Facebook Twitter

Членовете на ръководството на АБВ-Младежи Габриела Райкова и Димитър Петров участват от българска страна в престижния форум, който се провежда ежегодно в Ялта. На събитието тази година има представители от 56 страни и над 200 участници. Традиционно събитието се организира от Съвета на Федерациите на Руската Федерация и се води лично от неговия председател г-жа Валентина Матвиенко. Специални гости на събитието са княз Никита Дмитриевич Лобанов Ростовски и заместникът на генералния съвет на партия „Единна Русия“ – Андрей Климов. Форумът включва богата културна програма, целяща да запознае участниците с историята и културата на Крим. 

Програмата на форума включва пет панела, свързани с развитието на младежка дипломация, културни връзки, сътрудничество в сферата на образованието. В секция 2 "Културни и образователни проекти, като фактор за връзка между културите" Габриела Райкова изнесе доклад на тема "Културно наследство - фактор за развитието на българо-руските отношения". В него тя посочи необходимостта от участието на младите в развитието на културните политики и необходимостта от създаване на културни коридори в Черноморско-Каспийския регион. Акцент в доклада й бе ролята и значението на мира като неразривна част от опазването на културното наследство. Докладът й бе част от панел „Културно-образователни проекти, като фактор за сближаване на култури” и бе воден от зам.-председателя на комитета по наука, образование и култура към Съвета на Федерациите – Игор Морозов и от зам.-председателя на Държавния съвет на Република Крим – Едип Гафаров.

Димитър Петров, зам.-председател на АБВ-Младежи София, се включи активно в панел 5 "Младежка дипломация", който бе воден от зам.-председателя на комитета по социални въпроси към Съвета на Федерациите на Руската Федерация Александр Варфоломеев. Той подчерта голямата роля на младите в областта на обществено дипломатическата дейност.

 

 

Публикувано на 05.06.2019 г.    

Последни публикации

АБВ България

ПОЗИЦИЯ НА АБВ: За празника 24 май и за нуждата от закони

АБВ България

Румен Петков: Борисов даде наши 20 милиона на братя Бобокови през декември 2018. Какво правим?

АБВ България

Румен Петков в Стара Загора: Предложението на ВМРО да се определи 24 май като ден на българската просвета, писменост и култура, а не на славянската, граничи с предателство

АБВ България

Мечтата на гражданина на Р България

АБВ България

ПП АБВ организира форум в Русе на тема „COVID-19 - в настоящето и въпросът за бъдещето“ с участието на лекари, представители на ОбС и администрация в дунавския град


ABV Anketi

АБВ Региони

гр. Силистра

Пред олтара на свободата

гр. Силистра

Представители на АБВ в Силистра поднесоха цветя на паметника на Апостола

гр. Смолян

ПП АБВ с нова структура в град Неделино
© ПП АБВ 2018 г. - всички права запазени | Условия за ползване и защита на личните данни