АБВ-Младежи взеха участие в 5-ия Международен Ливадийски форум в Ялта 

Facebook Twitter

Членовете на ръководството на АБВ-Младежи Габриела Райкова и Димитър Петров участват от българска страна в престижния форум, който се провежда ежегодно в Ялта. На събитието тази година има представители от 56 страни и над 200 участници. Традиционно събитието се организира от Съвета на Федерациите на Руската Федерация и се води лично от неговия председател г-жа Валентина Матвиенко. Специални гости на събитието са княз Никита Дмитриевич Лобанов Ростовски и заместникът на генералния съвет на партия „Единна Русия“ – Андрей Климов. Форумът включва богата културна програма, целяща да запознае участниците с историята и културата на Крим. 

Програмата на форума включва пет панела, свързани с развитието на младежка дипломация, културни връзки, сътрудничество в сферата на образованието. В секция 2 "Културни и образователни проекти, като фактор за връзка между културите" Габриела Райкова изнесе доклад на тема "Културно наследство - фактор за развитието на българо-руските отношения". В него тя посочи необходимостта от участието на младите в развитието на културните политики и необходимостта от създаване на културни коридори в Черноморско-Каспийския регион. Акцент в доклада й бе ролята и значението на мира като неразривна част от опазването на културното наследство. Докладът й бе част от панел „Културно-образователни проекти, като фактор за сближаване на култури” и бе воден от зам.-председателя на комитета по наука, образование и култура към Съвета на Федерациите – Игор Морозов и от зам.-председателя на Държавния съвет на Република Крим – Едип Гафаров.

Димитър Петров, зам.-председател на АБВ-Младежи София, се включи активно в панел 5 "Младежка дипломация", който бе воден от зам.-председателя на комитета по социални въпроси към Съвета на Федерациите на Руската Федерация Александр Варфоломеев. Той подчерта голямата роля на младите в областта на обществено дипломатическата дейност.

 

 

Публикувано на 05.06.2019 г.    

Последни публикации

АБВ България

Румен Петков подари на Н. Пр. Анатолий Макаров гравирана писалка със знамената на България и на Русия

АБВ България

ПП АБВ внесе два сигнала до КЕВР със съмнения за злоупотреби, които водят до повишаване цената на тока

АБВ България

За неизбежността на АЕЦ "Белене": Проф. Дуранкев в дискусия по БНТ

АБВ България

Габриела Райкова, АБВ-Младежи: Приетото в Ялта послание за мир приема до голяма степен посланията, които АБВ отправя

АБВ България

Любомира Ганчева: Катастрофата в енергетиката става необратима


ABV Anketi

АБВ Региони

гр. Смолян

ПП АБВ с нова структура в град Неделино

гр. Кюстендил

АБВ в Общинския съвет в Кюстендил

гр. Кюстендил

Ангел Ангелов: Надявам се да сме вносители на добри предложения за Кюстендил
© ПП АБВ 2018 г. - всички права запазени | Условия за ползване и защита на личните данни