Габриела Райкова, АБВ-Младежи: Приетото в Ялта послание за мир приема до голяма степен посланията, които АБВ отправя

Facebook Twitter

Приетото в Ялта послание за мир приема до голяма степен посланията, които АБВ отправя. Това каза за обзорното предаване „Това е България“ на Радио „Фокус“ Габриела Райкова, член на ръководството на АБВ-Младежи, която, заедно с колегата си Димитър Петров, участваха в 5-ия Международен Ливадийски форум в Ялта. Габриела Райкова обясни, че форумът е бил разделен на секции по тематики, като допълни, че е участвала в тази, занимаваща се с културно-образователните проекти като фактор за сближаване на народите.

„Изнесох доклад, свързан с културното ни наследство – „Фактори за развитие българо-руските отношения“. Всички знаем, че връзката ни с Русия не е от днес или вчера. Трябваше да бъдат поставени основни акценти, един от които е Черноморско-каспийския регион и възможността за културни коридори, както и самото опазване на културното наследство и ролята на мира в това, как може да бъде опазено. Неслучайно там се роди изречението – няма култура без мир и мир без култура. Двете неща са много свързани и са водещи и за нас, и за тях. България и Крим са с много ключова териториална позиция“, обясни представителят на АБВ – Младежи. Габриела Райкова допълни, че от АБВ -Младежи са инициирали преди месеци създаването на Движение за мир, което за кратко време се е разпростряло на 4 континента. Движението трябва да е международно, за да може всяка страна, която бъде член в него, да формулира необходимостта си от това, обобщи тя.

Посланието на вицепремиера на Крим Георги Мурадов е България и Русия да си останат братски народи – такива каквито винаги са били, коментира Димитър Петров, член на ръководството на АБВ-Младежи, който също взе участие в 5-ия Международен Ливадийски форум в Ялта. Димитър Петров описа Георги Мурадов като благ човек, който е добронамерен към България.

„С него обсъдихме ситуацията в България, поразпита ни. Поговорихме за това, че единствено АБВ се борим закупуването на изтребители Ф-16 – наболяла тема за момента. Нашият председател Румен Петков настоя за незабавен мораториум върху сделката. Поговорихме за двойните стандарти – аз, като европеец, не искам да бъда второ качество човек – като младеж искам да развивам България. Обсъдихме, че от АБВ единствено и последователно за отмяната на санкциите срещу Русия“, обясни представителят на АБВ-Младежи. Димитър Петров описа Крим като красив град, а местните хора като невероятни. Хората в Крим са спокойни от ситуацията, която се случва – те смятат, че влизането им в Русия ще повиши жизнения им стандарт, каза още той и обясни, че още с влизането в състава на Руската федерация пенсиите са били вдигнати.

Публикувано на 11.06.2019 г.    

Последни публикации

АБВ България

ПП АБВ изпрати сигнал до главния прокурор за над двойно завишена прогнозна стойност за строеж на газопровод до Свищов

АБВ България

ПОЗИЦИЯ НА АБВ: За празника 24 май и за нуждата от закони

АБВ България

Румен Петков: Борисов даде наши 20 милиона на братя Бобокови през декември 2018. Какво правим?

АБВ България

Румен Петков в Стара Загора: Предложението на ВМРО да се определи 24 май като ден на българската просвета, писменост и култура, а не на славянската, граничи с предателство

АБВ България

Мечтата на гражданина на Р България


ABV Anketi

АБВ Региони

гр. Силистра

Пред олтара на свободата

гр. Силистра

Представители на АБВ в Силистра поднесоха цветя на паметника на Апостола

гр. Смолян

ПП АБВ с нова структура в град Неделино
© ПП АБВ 2018 г. - всички права запазени | Условия за ползване и защита на личните данни