Румен Петков: Смутен съм, че в кампанията на евровота БСП вложи енергията си срещу АБВ, а не срещу ГЕРБ

Facebook Twitter

Евроизборите останаха в миналото, а политическите партии вече се готвят за местните избори през октомври. В това време прокуратурата се активизира и вкара в ареста поредния кмет - този на Костенец. Необходими ли са тези акции и ще продължат ли след местните избори? Темата коментира лидерът на партия АБВ Румен Петков.

В "България сутрин" по телевизия BG ON AIR той заяви, че приветства такъв тип действия, защото така те стават по-огласени, но смята, че има прекалена показност от страна на полицията.

Относно резултатите за европейските избори, Петков изрази недоволството си от незадоволителния резултат за АБВ:

"Изводите от това са няколко. Първият е, че ние показахме много сериозна разлика в избирателната активност с останалите страни членки на Европейския съюз. При нас нямаше евродебат, ние говорихме за къщи за гости, апартаменти с асансьори и скандали", коментира лидерът на АБВ в студиото на "България сутрин".

Според Петков другите изводи са, че става все по-отчетлива тенденцията за налагането на двуполюсния модел в държавата. По думите му никой не се смущава от тежките промени в изборното законодателство и от провала на машинното гласуване.

"Смутен съм от това, че БСП вложи енергията си срещу АБВ, а не срещу ГЕРБ. Този тип поведение насажда усещането у гражданите за липса на алтернатива на ГЕРБ", посочи Петков.

Според него процесът на консолидация между левите партии е неизбежен и трябва да има дебат за това.

А що се отнася до предложението на ГЕРБ за един лев държавна субсидия на действителен глас, Петков е на мнение, че това хвърля политическите партии в ръцете на бизнеса.

ВИЖТЕ ЦЕЛИЯ РАЗГОВОР ВЪВ ВИДЕОТО

 

Публикувано на 19.06.2019 г.    

Последни публикации

АБВ България

По-качествен живот за жителите в село Червен Брег с Георги Градевски, кандидат за кмет за община Дупница от ПП АБВ

АБВ България

Георги Първанов дискутира наболели проблеми с жители на Варненско

АБВ България

Кандидатът на АБВ за кмет на Район „Възраждане“ в столицата Ивайло Гушев и водачът на листата на партията за СОС Ивайло Калфин представиха програмата си за управление на София

АБВ България

Ясна, конкретна и изпълнима програма представи кандидатът за кмет на кметство "Изток" от АБВ Ивайло Иванов в Перник

АБВ България

Румен Петков в ефира на „Неделята на NOVA” – за обществените поръчки на военното министерство и за оставката на ресорния министър


ABV Anketi

АБВ Региони

гр. Силистра

Представители на АБВ в Силистра поднесоха цветя на паметника на Апостола

гр. Смолян

ПП АБВ с нова структура в град Неделино

гр. Кюстендил

АБВ в Общинския съвет в Кюстендил
© ПП АБВ 2018 г. - всички права запазени | Условия за ползване и защита на личните данни