Румен Петков: ПП АБВ е готова да организира дискусия със социолози и политолози по темата за партийните субсидии

Facebook Twitter

Решението, за един лев субсидия, което беше наложено от премиера, е политически вулгарно, заяви председателят на ПП АБВ Румен Петков по повод шумните дебати по партийната субсидия. На пресконференцията той подчерта, че когато беше обсъждано това предложение, обществен дебат нямаше, нямаше и поставени рамки за целево разходване.

Със субсидия от един лев се убива всичко, което е вън от ГЕРБ, ДПС и БСП и така се стимулира двуполюсния модел, каза още Петков и добави, че това по никакъв начин няма да повлияе положително върху политическата обстановка в България.

„Ние от АБВ предлагаме варианти – да се опрем на минималната работна заплата, стъпаловидно финансиране, съобразно политическите гласове, с повишаване броя на гласовете, занижаване на парите“.

Румен Петков подчерта, че трябва да е ясно регламентирано за какви цели да се харчат парите от държавната субсидия. Той каза също, че ПП АБВ е готова да организира дискусия със социолози и политолози по темата.

Председателят на ПП АБВ коментира че темата за партийните субсидии убива други три истински важни теми за държавата и за всеки гражданин. В сянка остава темата за купуването на самолетите F-16, което е престъпление към България с погазването на решението на Народното събрание за цената. Така на заден план се поставя и мира и ситуацията на Балканите в контекста на напрежението Косово-Сърбия, Албания-Косово-Сърбия и участието на Северна Македония в това напрежение. Без обсъждане остава и темата по концесионирането на летище „София“.

 

Публикувано на 28.06.2019 г.    

Последни публикации

АБВ България

По-качествен живот за жителите в село Червен Брег с Георги Градевски, кандидат за кмет за община Дупница от ПП АБВ

АБВ България

Георги Първанов дискутира наболели проблеми с жители на Варненско

АБВ България

Кандидатът на АБВ за кмет на Район „Възраждане“ в столицата Ивайло Гушев и водачът на листата на партията за СОС Ивайло Калфин представиха програмата си за управление на София

АБВ България

Ясна, конкретна и изпълнима програма представи кандидатът за кмет на кметство "Изток" от АБВ Ивайло Иванов в Перник

АБВ България

Румен Петков в ефира на „Неделята на NOVA” – за обществените поръчки на военното министерство и за оставката на ресорния министър


ABV Anketi

АБВ Региони

гр. Силистра

Представители на АБВ в Силистра поднесоха цветя на паметника на Апостола

гр. Смолян

ПП АБВ с нова структура в град Неделино

гр. Кюстендил

АБВ в Общинския съвет в Кюстендил
© ПП АБВ 2018 г. - всички права запазени | Условия за ползване и защита на личните данни