Пламена Заячка от Москва: Няма устойчивост без включването на млади хора

Facebook Twitter

По време на Втората международна конференция "Развитие на парламентаризма" в Москва, лидерът на АБВ-Младежи Пламена Заячка изнесе доклад в секцията "Роля на младежите за развитие на парламентаризма".

В него тя посочи необходимостта от приобщаването на младите и факта, че за съжаление в световен мащаб членовете на парламенти на възраст под 30 години са едва 2,2%.

"Младите хора съставляват най-голямата възрастова група - 1.8 млрд, а в същото време са слабо представени. Това не се дължи само на формални причини, като възрастов праг или липса на младежки квоти, а в най-голяма степен на политическия нихилизъм при младите хора. В същото време ние не можем да постигнем устойчивост в нито една сфера, ако младите хора не се включат".

Акцент в доклада й бе ролята на мира, като средство за включване на младите хора. По време на конференцията Заячка предложи темата за младите и мира да бъде една от основните в следващата междупарламентарна конференция през 2020 г. Докладът й бе част от панел „Роля на младежта за развитие на парламентаризма" и бе воден от председателя на Комитета по младежта, култура и туризъм в Руския парламент. В панела взеха участие парламентарни представители от повече от 60 държави.

Публикувано на 02.07.2019 г.    

Последни публикации

АБВ България

По-качествен живот за жителите в село Червен Брег с Георги Градевски, кандидат за кмет за община Дупница от ПП АБВ

АБВ България

Георги Първанов дискутира наболели проблеми с жители на Варненско

АБВ България

Кандидатът на АБВ за кмет на Район „Възраждане“ в столицата Ивайло Гушев и водачът на листата на партията за СОС Ивайло Калфин представиха програмата си за управление на София

АБВ България

Ясна, конкретна и изпълнима програма представи кандидатът за кмет на кметство "Изток" от АБВ Ивайло Иванов в Перник

АБВ България

Румен Петков в ефира на „Неделята на NOVA” – за обществените поръчки на военното министерство и за оставката на ресорния министър


ABV Anketi

АБВ Региони

гр. Силистра

Представители на АБВ в Силистра поднесоха цветя на паметника на Апостола

гр. Смолян

ПП АБВ с нова структура в град Неделино

гр. Кюстендил

АБВ в Общинския съвет в Кюстендил
© ПП АБВ 2018 г. - всички права запазени | Условия за ползване и защита на личните данни