Ивайло Калфин: Важно е да има български представител на главен пост в ЕП

Facebook Twitter

В крайна сметка за България е важно какво ще се случи за страната ни, ако един или друг човек заеме този пост и затова е нормално ние да имаме приоритети. Ние всички знаем за искането за влизане в Шенген, отпадане на механизма, това и сегашната комисия ни го обеща, но не се случи, така че аз имам силни съмнения доколко ние можем да настояваме и отстояваме подобни позиции, каза в студиото на "Още от деня" Ивайло Калфин – член на НС на ПП АБВ, сега съветник на еврокомисаря по бюджет и човешки ресурси Гюнтер Йотингер.

Ивайло Калфин: Участието на България в тази ситуация, особено като виждаме, че се появяват различни български имена, според мен би трябвало да бъде насочено към това да има български представител, независимо как се казва и независимо от коя политическа сила, на важен пост.

Калфин каза, че не споделя мнението на премиера Бойко Борисов, че Кристалина Георгиева не е добра за комисар по външните отношения. "Ако може българин да заеме този пост, той е един от важните постове и ние не можем да го подценяваме и да казваме: "Нас това не ни интересува", продължи Калфин.

ВИЖТЕ ЦЕЛИЯ РАЗГОВОР ВЪВ ВИДЕОТО

Публикувано на 02.07.2019 г.    

Последни публикации

АБВ България

По-качествен живот за жителите в село Червен Брег с Георги Градевски, кандидат за кмет за община Дупница от ПП АБВ

АБВ България

Георги Първанов дискутира наболели проблеми с жители на Варненско

АБВ България

Кандидатът на АБВ за кмет на Район „Възраждане“ в столицата Ивайло Гушев и водачът на листата на партията за СОС Ивайло Калфин представиха програмата си за управление на София

АБВ България

Ясна, конкретна и изпълнима програма представи кандидатът за кмет на кметство "Изток" от АБВ Ивайло Иванов в Перник

АБВ България

Румен Петков в ефира на „Неделята на NOVA” – за обществените поръчки на военното министерство и за оставката на ресорния министър


ABV Anketi

АБВ Региони

гр. Силистра

Представители на АБВ в Силистра поднесоха цветя на паметника на Апостола

гр. Смолян

ПП АБВ с нова структура в град Неделино

гр. Кюстендил

АБВ в Общинския съвет в Кюстендил
© ПП АБВ 2018 г. - всички права запазени | Условия за ползване и защита на личните данни