Румен Петков във Варна: Българското правителство съзнателно извършва престъпление към българската енергийна сигурност, обслужвайки чужди интереси

Facebook Twitter

Българското правителство съвършено съзнателно извършва престъпление към българската енергийна сигурност и към гарантираните доставки за Европа, обслужвайки чужди интереси. Това заяви на пресконференция във Варна председателят на ПП АБВ Румен Петков.

„4 години ние от АБВ се борим за вземане на решение за пряка доставка на руска газ за Европа, което очевидно означава пряка доставка на руски газ за България, поради това, че:

  • Това ще ни спести транзитна такса, която заплащаме на трета страна, част, от която и на нас европейците;
  • Ще бъдем гарантирани от гледна точка на доставката на газ ние европейците, независимо от един режим с прекалено много особености и специфика, като режима на Ердоган;
  • Това ще ни направи стратегически енергиен център вече като България, а не просто в Югоизточна Европа, а в Европа като цяло, което ще даде друга тежест и престиж на България.

Петков подчерта, че обслужвайки чужди интереси, нереализирайки Турски поток, правителството задълбочава проблемите, а това се получава чрез простата техника на отлагане на процедурата за определяне на изпълнителя.

„Когато миналата година септември, ние от АБВ алармирахме, че 470 км. се нуждаят от повече от 9 месеца време за изграждането и тежест за реализиране на такъв специфичен и тежък инфраструктурен проект, какъвто е този за газопреносна мрежа, никой в Народното събрание не реагира. Когато тази година започна процедурата, ние предупредихме, че времето няма да стигне и, че на 1 януари България и Европа ще бъдат негарантирани от гледна точка на доставките на газ“.

Румен Петков коментира още, че със своите действия и бездействия българското правителство всъщност обслужва интересите на САЩ и Украйна, т.е. ще обслужи чужди интереси, ще играе ролята на подставено лице, за да обслужи чужди интереси и да принуди руското правителство да преговаря с Украйна. Той добави, че това може да постави много въпроси към газовата сигурност и ние в България и нашите европейски партньори трябва да си дават сметка, че българското правителство с това си поведение създава изключителни затруднения пред нормалната доставка на газ за Европа, под натиска на САЩ.

„Това за съжаление става с организираното мълчание на българския парламент. Всички политически сили в парламента - БСП, тъй наречените патриоти и всичко останало, очевидно обслужват чужди интереси, мълчейки и създавайки абсолютен комфорт на правителството в тези му престъпни действия към енергийната сигурност на България и Европа“, каза още Румен Петков.

Пред медиите в морската ни столица Румен Вчера коментира и правителственото решение за самолетите F-16, което той определи като най-голямото престъпление към национална сигурност на Република България, от гледна точка на обезпечаването на военновъздушните сили.

„С определението 1,250 млрд. долара, което всъщност означава 2,2 млрд. лв., българското правителство загробва България с доставката на едни машини по възможно най-циничната процедура. Въпреки първоначалното решение - параметри и времеви порядък на доставка, правителството взе решение, което ще ни задължи да изплатим тези 2,2 млрд. веднага, а да започнем да получава самолетите най-рано през 2023 г. В тези средства очевидно не влизат средствата за поддръжка на сегашните ни самолети и очевидно не влизат средства за изграждането на необходимата инфраструктура, за да могат самолетите F-16 да бъдат обслужвани така, както е необходимо. Продължава никой да не дава отговор на въпроса ДДС влиза ли в тези 2,2 млрд., защото то е около 450 млн. лв. и всъщност ние говорим за сделка, която отива към цена от 2,7 млрд. лв. Никой в НС не поставя въпроса за реалната цена. Никой не поставя въпроса за капацитета на самолетите F-16, никой не отговаря колко от тях летят в момента в Румъния и колко са на земя, защото помним как на демонстративно авиошоу преди 10 години в България, самолетите F-16 така и не излетяха. Въпроси, които остават без отговор и НС с престъпното си мълчание обслужва чужди интереси и загробва българската авиация и параметрите на националната сигурност на Република България“.

ВИЖТЕ ОЩЕ В РЕПОРТАЖА НА БНТ

Публикувано на 11.07.2019 г.    

Последни публикации

АБВ България

Румен Петков: Площадът не е място за политическа бащиния

АБВ България

Любомира Ганчева: Защо министър Петкова не изпълнява ангажиментите си?

АБВ България

Почетен ден на Йордания в централата на АБВ затвърди междукултурните и бизнес връзките между  България и Хашемитското кралство

АБВ България

АБВ поздрави „Локомотив Пловдив“ и ЦСКА за отличното им представяне на Втория квалификационен кръг на Лига Европа

АБВ България

Румен Петков за случаите, прославили "Новичок"


ABV Anketi

АБВ Региони

гр. Силистра

Пред олтара на свободата

гр. Силистра

Представители на АБВ в Силистра поднесоха цветя на паметника на Апостола

гр. Смолян

ПП АБВ с нова структура в град Неделино
© ПП АБВ 2018 г. - всички права запазени | Условия за ползване и защита на личните данни