Румен Петков: Пошло, грозно и в нарушение на закона е решението за премахване на машинното гласуване

Facebook Twitter

Като пошло и грозно определи решението за премахване на машинното гласуване председателят на ПП АБВ Румен Петков в предаването „Лице в лице“ по bTV. Той е на мнение, че налице е закононарушение.

"За съжаление няма реален дебат за ползите от машинното гласуване, а една от тях е, че така би се преодолял проблемът с недействителните гласове. Според справката, с всеки следващ избор недействителните гласове стават все повече. Тази ЦИК направи всичко възможно да опорочат машинното гласуване".

Петков коментира, че с действията си и правителство, и ЦИК са направили всичко възможно, за да опорочат машинното гласуване. Сред ключовите действия са купуване на машините в последния момент, което автоматично води до значително по-високата им цена, необучен състав на СИК и липса на достатъчно информация за гласоподавателите.

По въпроса за изграждането на АЕЦ „Белене“ Петков е категоричен, че в проекта трябва да има 51% държавно участие. А по въпроса за „Турски поток“, налице е умишлено забавяне.

"Всички, които твърдяха, че имаме ток в излишък и, че "Турски поток" няма да се състои, са една шайка лъжци, които работят срещу националния интерес на България. По "Турски поток" ние имаме два генерални провала по газодоставката, защото ще губим от транзитни такси. Нашето правителство бави изкуствено преминаването на "Турски поток" през България."

ВИЖТЕ ЦЕЛИЯ РАЗГОВОР ВЪВ ВИДЕОТО

Публикувано на 12.07.2019 г.    

Последни публикации

АБВ България

Кандидатът на ПП АБВ за кмет на Златица Магдалена Иванова представи листата за общински съветници пред съгражданите си

АБВ България

Кандидатът за СОС Явор Цаков пред телевизия „Европа“: АБВ е чувствителна към проблемите на хората в София. Градът има нужда от нов тип управление

АБВ България

Здравко Златаров, АБВ – Тунджа пред "Фокус": Ще работим за запазване на училищата и осигуряване на здравна помощ във всяко село на общината

АБВ България

Кандидати за общински съветници от АБВ се срещнаха с екипа на Ямболската търговско-промишлена палата

АБВ България

Йордан Милков, кандидат за кмет на АБВ: Ямбол има бъдеще, ако образованието и високите технологии са приоритет


ABV Anketi

АБВ Региони

гр. Силистра

Представители на АБВ в Силистра поднесоха цветя на паметника на Апостола

гр. Смолян

ПП АБВ с нова структура в град Неделино

гр. Кюстендил

АБВ в Общинския съвет в Кюстендил
© ПП АБВ 2018 г. - всички права запазени | Условия за ползване и защита на личните данни