Любомира Ганчева: ПП АБВ ще се бори за повече държава във всяка община и край на забравените от Бога и Бойко населени места

Facebook Twitter

ПП АБВ ще се бори за повече държава във всяка община и край на забравените от Бога и Бойко населени места. Това обяви като един от основните национални приоритети на партията за предстоящия местен вот заместник-председателят на ПП АБВ Любомира Ганчева пред медиите, след заседание на Националния съвет на партията.

„Днес на Националния ни съвет, в навечерието на местни избори 2019 г., започнахме разговора за националните приоритети на АБВ - броени дни след Световния ден на населението“.

Ганчева посочи, че страната ни е в демографска катастрофа, това изисква сериозни мерки и трябва да се търси консенсус и национално единство по този въпрос. ПП АБВ ще се бори за държава, която гарантира сигурността на хората, справяне с битовата престъпност, възстановяване на службите за Гражданска защита и на националната ветеринарномедицинска служба, посочи тя.

„Втората конкретна мярка е реална административна и финансова власт в ръцете на общините. Това означава край на пряката зависимост от конкретното настроение на премиера днес. Третата мярка е да създадем условия за работа и живот за българите по родните им места. Това означава край на обезкървяването на държавата и това изтичане на хората към няколко големи града. В два региона на страната в момента живеят повече от половината от населението. Това ще се прекрати, когато хората виждат смисъл да работят и да се развиват в местата, на които са се родили“.

Ганчева посочи и стимулите - през една достъпна социална среда, в която има образование, в 21 век да не се налага деца да нямат възможност да ходят на училище. По места е задължително да има реален достъп до здравеопазване, безплатни ясли и детски градини и добра инфраструктура, ток и вода.

Любомира Ганчева подчерта, че е изключително важно разговорът за всичко това да започне още сега.

Публикувано на 14.07.2019 г.    

Последни публикации

АБВ България

ПП АБВ-Русе подписа коалиционно споразумение за учредяване на коалиция "Обичаме Русе“

АБВ България

Илия Златев, АБВ: Време е общините да станат по-самостоятелни В момента местната власт е придатък на централната изпълнителна власт и това не е добре

АБВ България

Владимир Маринов: ПП АБВ е в готовност за участие в местните избори в над 170 общини

АБВ България

Румен Петков: Реализацията на „Белене“ ще даде друг тласък на развитието на България и друго отношение на инвеститорите към страната ни

АБВ България

Владимир Маринов в Пловдив: Разговори с БСП вървят в цялата страна, но на места е много трудно


ABV Anketi

АБВ Региони

гр. Силистра

Представители на АБВ в Силистра поднесоха цветя на паметника на Апостола

гр. Смолян

ПП АБВ с нова структура в град Неделино

гр. Кюстендил

АБВ в Общинския съвет в Кюстендил
© ПП АБВ 2018 г. - всички права запазени | Условия за ползване и защита на личните данни