Издават в Плевен пощенска марка с творба на академик Светлин Русев

Facebook Twitter

СНИМКА: PlevenzaPleven.bg

Председателят на ПП АБВ Румен Петков гостува днес в Художествена галерия „Дарение Светлин Русев“ в Плевен. Повод за визитата бе 35-годишнината на културния институт, а заедно с него бяха още генералният консул на Руската федерация в Русе Андрей Громов, съветникът по културните въпроси при Посолството на Русия в България Алексей Новосьолов, председателят на Съюза на филателистите в България Спас Панчев и директорът на Института по лозарство и винарство в Плевен проф. Иван Пачев.

Гостите научиха повече за историята на галерията и изключително ценните творби, които тя съхранява, като имаха възможността да ги разгледат. От своя страна, Румен Петков подари на галерията и на руските дипломати издадения от АБВ календар с бележити дати и имена от българската история. Той сподели, че догодина – по повод 87 години от рождението на акад. Светлин Русев ще бъде издадена пощенска марка с негова творба. Утре имам среща с един от най-добрите му ученици проф. Ивайло Мирчев, с когото ще коментираме темата, а тук е моментът да благодаря на Съюза на филателистите в лицето на неговия председател Спас Панчев за ангажиментите, които поема към Плевен и поредното пощенско издание, което предстои да стане факт, каза Петков.

По-рано днес пощенска марка  и пощенски плик, съвместно издание на Република България и Руската федерация, бяха валидирани на церемония в Плевен. Сред присъстващите бяха зам.-министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Димитър Геновски, зам.-кметът на Община Плевен Милен Яков, Румен Петков, председетел на ПП АБВ, проф. д-р Иван Пачев, директор на ИЛВ – Плевен, Спас Панчев, председател на Съюза на филателистите и други.

На новата пощенска марка са изобразени две гроздоберачки – българка и рускиня с два сорта грозде, българския „Кайлъшки рубин” и руския „Цветочный”.

 

 

Публикувано на 15.07.2019 г.    

Последни публикации

АБВ България

ПП АБВ-Русе подписа коалиционно споразумение за учредяване на коалиция "Обичаме Русе“

АБВ България

Илия Златев, АБВ: Време е общините да станат по-самостоятелни В момента местната власт е придатък на централната изпълнителна власт и това не е добре

АБВ България

Владимир Маринов: ПП АБВ е в готовност за участие в местните избори в над 170 общини

АБВ България

Румен Петков: Реализацията на „Белене“ ще даде друг тласък на развитието на България и друго отношение на инвеститорите към страната ни

АБВ България

Владимир Маринов в Пловдив: Разговори с БСП вървят в цялата страна, но на места е много трудно


ABV Anketi

АБВ Региони

гр. Силистра

Представители на АБВ в Силистра поднесоха цветя на паметника на Апостола

гр. Смолян

ПП АБВ с нова структура в град Неделино

гр. Кюстендил

АБВ в Общинския съвет в Кюстендил
© ПП АБВ 2018 г. - всички права запазени | Условия за ползване и защита на личните данни