Румен Петков по БНТ за хакерската атака срещу НАП: Извинение, без поемане на отговорност, не става

Facebook Twitter

В предаването „Още от деня“ по БНТ председателят на ПП АБВ Румен Петков коментира изтичането на информация от Националната агенция за приходите. Според него, в НАП не се е работило системно по контрола и гарантиране на сигурността. Очевидно е, че част от хората, които носят персонална отговорност, са се издънили. Очевидно е, че проблемът е системен, коментира Петков.

По повод хакерската атака срещу Приходното ведомство той изрази смущение от последвалите случая коментари. Според него извинението на финансовия министър е опит да се отклони поемането на отговорност.

"Уважавам финансовия министър, ценя интелекта му, но това е същият случай като с наддадените пари на политическите партии. Никой не понесе отговорност от Министерство на финансите, а това е пряка щета за държавата", припомни той.

Според председателя на АБВ, когато се правят грешки, няма ли отговорност се стига до усещане на липса на справедливост и няма усещане, че законът е за всички.

За Петков президентското вето върху текстове от Закона за финансиране на партиите с право е наложено.

"Грешка на президента е, че не наложи вето върху 1 лев, защото по този начин като държава казахме: Скъпи наши политици и партии, продавайте се според силите и тежестта си".

КАКВО ОЩЕ КОМЕНТИРА ПРЕДСЕДАТЕЛЯТ НА АБВ, ВИЖТЕ ВЪВ ВИДЕОТО

 

Публикувано на 22.07.2019 г.    

Последни публикации

АБВ България

Румен Петков и княз Никита Дмитриевич Лобанов-Ростовски бяха сред официалните гости на Конференция „Светата православна църква – място и роля в Освобождението на България и мотивацията на Русия в Руско-турската война 1877-78 г.”

АБВ България

Княз Никита Дмитриевич Лобанов-Ростовски дари на Панорама „Плевенска епопея 1877 г.” четири ценни литографии от 19 век, свързани с исторически събития от Руско-турската война от 1877-1878 г. и с подписване договора за Освобождението на България

АБВ България

Румен Петков за извънредното правителствено заседание: Това е само част от шоуто

АБВ България

Румен Петков: Директорът на „Булгаргаз“ да бъде уволнен заради порочни процедури, които злепоставят България и поставят в унизително положение потребителите

АБВ България

ПП АБВ ще се обърне с официално писмо към „Булгартрансгаз“ с конкретни въпроси по реализацията на българската отсечка на газопровода „Турски поток“


ABV Anketi

АБВ Региони

гр. Силистра

Представители на АБВ в Силистра поднесоха цветя на паметника на Апостола

гр. Смолян

ПП АБВ с нова структура в град Неделино

гр. Кюстендил

АБВ в Общинския съвет в Кюстендил
© ПП АБВ 2018 г. - всички права запазени | Условия за ползване и защита на личните данни