Румен Петков за пробива в НАП: Катастрофална липса на отговорност

Facebook Twitter

Няма застрахована държава или институция от хакерска атака, но това, че на НАП им отнело повече от 10 дни, за да пуснат приложението, с което хората да проверят дали са сред засегнатите от хакерската атака, е притеснително. Така председателят на ПП АБВ Румен Петков коментира пробива в сигурността на приходната агенция в студиото на "България сутрин". По престъплението, за извършител държавното обвинение сочи Кристиян Бойков, а за подбудители - неговите началници във фирмата, в която работи.

"11 дни няма един държавен служител, който да носи отговорност за това нещо - това е катастрофа. Очевидно в Министерството на финансите нещо не е наред. Първият, който носи отговорност за звеното, е министърът на финансите", каза Петков.

Пред Bulgaria ON AIR председателят на ПП АБВ заяви още, че течът на лични данни от НАП създава грозна хранителна среда за клеветене на хора, но по думите му големият проблем е в липсата на държавна отговорност.

Петков беше категоричен, че за случилото се в МВР има пропуски, но в Министерството на финансите можем да говорим за престъпление.

"Липсата на каквато и да е отговорност казва на българските граждани "нямате държава", заяви Петков.

Румен Петков коментира и създаването на комисия в парламента по случая, а по думите му тя е абсолютно ненужна, защото в Народното събрание няма специалисти по киберсигурност.

Председателят на ПП АБВ каза, че партията се готви със своите кандидати за местните избори през есента и до средата на август трябва да е приключил преговорният процес между тях и евентуалните им партньори.

Според Петков сега трябва консолидация на опозицията и на местните избори у гражданите да се създаде усещане за алтернатива.

ГЛЕДАЙТЕ ВИДЕОТО С ЦЕЛИЯ РАЗГОВОР

 

Публикувано на 26.07.2019 г.    

Последни публикации

АБВ България

Румен Петков и княз Никита Дмитриевич Лобанов-Ростовски бяха сред официалните гости на Конференция „Светата православна църква – място и роля в Освобождението на България и мотивацията на Русия в Руско-турската война 1877-78 г.”

АБВ България

Княз Никита Дмитриевич Лобанов-Ростовски дари на Панорама „Плевенска епопея 1877 г.” четири ценни литографии от 19 век, свързани с исторически събития от Руско-турската война от 1877-1878 г. и с подписване договора за Освобождението на България

АБВ България

Румен Петков за извънредното правителствено заседание: Това е само част от шоуто

АБВ България

Румен Петков: Директорът на „Булгаргаз“ да бъде уволнен заради порочни процедури, които злепоставят България и поставят в унизително положение потребителите

АБВ България

ПП АБВ ще се обърне с официално писмо към „Булгартрансгаз“ с конкретни въпроси по реализацията на българската отсечка на газопровода „Турски поток“


ABV Anketi

АБВ Региони

гр. Силистра

Представители на АБВ в Силистра поднесоха цветя на паметника на Апостола

гр. Смолян

ПП АБВ с нова структура в град Неделино

гр. Кюстендил

АБВ в Общинския съвет в Кюстендил
© ПП АБВ 2018 г. - всички права запазени | Условия за ползване и защита на личните данни