Румен Петков за пробива в НАП: Катастрофална липса на отговорност

Facebook Twitter

Няма застрахована държава или институция от хакерска атака, но това, че на НАП им отнело повече от 10 дни, за да пуснат приложението, с което хората да проверят дали са сред засегнатите от хакерската атака, е притеснително. Така председателят на ПП АБВ Румен Петков коментира пробива в сигурността на приходната агенция в студиото на "България сутрин". По престъплението, за извършител държавното обвинение сочи Кристиян Бойков, а за подбудители - неговите началници във фирмата, в която работи.

"11 дни няма един държавен служител, който да носи отговорност за това нещо - това е катастрофа. Очевидно в Министерството на финансите нещо не е наред. Първият, който носи отговорност за звеното, е министърът на финансите", каза Петков.

Пред Bulgaria ON AIR председателят на ПП АБВ заяви още, че течът на лични данни от НАП създава грозна хранителна среда за клеветене на хора, но по думите му големият проблем е в липсата на държавна отговорност.

Петков беше категоричен, че за случилото се в МВР има пропуски, но в Министерството на финансите можем да говорим за престъпление.

"Липсата на каквато и да е отговорност казва на българските граждани "нямате държава", заяви Петков.

Румен Петков коментира и създаването на комисия в парламента по случая, а по думите му тя е абсолютно ненужна, защото в Народното събрание няма специалисти по киберсигурност.

Председателят на ПП АБВ каза, че партията се готви със своите кандидати за местните избори през есента и до средата на август трябва да е приключил преговорният процес между тях и евентуалните им партньори.

Според Петков сега трябва консолидация на опозицията и на местните избори у гражданите да се създаде усещане за алтернатива.

ГЛЕДАЙТЕ ВИДЕОТО С ЦЕЛИЯ РАЗГОВОР

 

Публикувано на 26.07.2019 г.    

Последни публикации

АБВ България

ПП АБВ-Русе подписа коалиционно споразумение за учредяване на коалиция "Обичаме Русе“

АБВ България

Илия Златев, АБВ: Време е общините да станат по-самостоятелни В момента местната власт е придатък на централната изпълнителна власт и това не е добре

АБВ България

Владимир Маринов: ПП АБВ е в готовност за участие в местните избори в над 170 общини

АБВ България

Румен Петков: Реализацията на „Белене“ ще даде друг тласък на развитието на България и друго отношение на инвеститорите към страната ни

АБВ България

Владимир Маринов в Пловдив: Разговори с БСП вървят в цялата страна, но на места е много трудно


ABV Anketi

АБВ Региони

гр. Силистра

Представители на АБВ в Силистра поднесоха цветя на паметника на Апостола

гр. Смолян

ПП АБВ с нова структура в град Неделино

гр. Кюстендил

АБВ в Общинския съвет в Кюстендил
© ПП АБВ 2018 г. - всички права запазени | Условия за ползване и защита на личните данни