Председателят на ПП АБВ Румен Петков бе гост на 50-годишнината от обявяването на Стрелча за град и национален курорт

Facebook Twitter

Председателят на ПП АБВ Румен Петков бе гост на 50-годишнината от обявяването на Стрелча за град и национален курорт.

Преди половин век с държавно постановление Стрелча е обявена за град и Курорт с национално значение. Празникът събра хиляди на централния площад в града. След официалните церемонии и откриване, самодейците от местното читалище представиха възстановка от преди половин век. По исторически данни те пресъздадоха радостта на народа в онези времена, когато Стрелча е тръгнала към просперитета и развитието си.

Пред жителите и гостите на града Румен Петков заяви, че Стрелча е гордост със своите туристически дадености и най-прекрасната минерална вода в Европа и като столица на маслодайната роза. „Но Стрелча днес излъчва друга енергия и притегателна сила за своите млади хора. Благодарение на изключителната воля на кмета, който направи възможно това яслите и детските градини да бъдат безплатни за децата в Стрелча и за всяко едно новородено младите родители да получават по 1000 лева като първоначален старт. Всичко това само за четири години създаде друга атмосфера изобщо за стрелчанското население. Това дава увереност за бъдещето на една от прекрасните български общини. Неслучайно стрелчани са избрали за свой патрон Св. Илия и неслучайно районът е свързан с едни от най-ключовите събития на българската история“.

Тази година с титлата носител на почетния знак на общината бе удостоен учителят, краевед и историк Николай Иванов. Кметът Стойно Чачов откри монумент на изхода към Панагюрище, на който с големи букви е изписано името на Стрелча по повод юбилея. Той изрази гордост от факта, че Стрелча става все по-желана туристическа дестинация.

 

Публикувано на 28.07.2019 г.    

Последни публикации

АБВ България

ПП АБВ-Русе подписа коалиционно споразумение за учредяване на коалиция "Обичаме Русе“

АБВ България

Илия Златев, АБВ: Време е общините да станат по-самостоятелни В момента местната власт е придатък на централната изпълнителна власт и това не е добре

АБВ България

Владимир Маринов: ПП АБВ е в готовност за участие в местните избори в над 170 общини

АБВ България

Румен Петков: Реализацията на „Белене“ ще даде друг тласък на развитието на България и друго отношение на инвеститорите към страната ни

АБВ България

Владимир Маринов в Пловдив: Разговори с БСП вървят в цялата страна, но на места е много трудно


ABV Anketi

АБВ Региони

гр. Силистра

Представители на АБВ в Силистра поднесоха цветя на паметника на Апостола

гр. Смолян

ПП АБВ с нова структура в град Неделино

гр. Кюстендил

АБВ в Общинския съвет в Кюстендил
© ПП АБВ 2018 г. - всички права запазени | Условия за ползване и защита на личните данни