Румен Петков: Днес Държавен вестник става 140 години, но колко от тези 140 години нямаме държава!

Facebook Twitter

Ръководителката на НАП трябваше да бъде уволнена на часа, коментира председателят на ПП АБВ Румен Петков относно скандалът около изтеклите данни от НАП. В интервю за предаването „Европа сутрин“ по ТВ Европа Петков каза, че в България има много и достатъчно подготвени специалисти за справяне с хакерската атака и изрази недоумение от липсата на изявление от страна на ръководителката на Агенцията.

„Според мен не трябва и да я виждаме. А стремежът да възприемаме такъв тип течове като даденост, казват на обикновения българин - Нямаш държава. Това трябва да се разбере и от премиера, и от Народното събрание“.

Румен Петков е на мнение, че случилото се цели да разклати държавата.

„Всичко, което става в една държава и което е против обществения интерес, има цел да клати държавата. А африканската чума какво е? Това направо би трябвало да е съсипало вече правителството. По-скоро липсата на държавност се затвърждава от отсъствието на адекватна реакция от страна на институциите“.

В ефира на телевизия Европа, Петков посочи и че на днешния ден се отбелязват 140 години от съществуването на Държавен вестник. „…Днес Държавен вестник става 140 години, но колко от тези 140 години нямаме държава..!“, коментира той.

 

Публикувано на 28.07.2019 г.    

Последни публикации

АБВ България

Румен Петков и княз Никита Дмитриевич Лобанов-Ростовски бяха сред официалните гости на Конференция „Светата православна църква – място и роля в Освобождението на България и мотивацията на Русия в Руско-турската война 1877-78 г.”

АБВ България

Княз Никита Дмитриевич Лобанов-Ростовски дари на Панорама „Плевенска епопея 1877 г.” четири ценни литографии от 19 век, свързани с исторически събития от Руско-турската война от 1877-1878 г. и с подписване договора за Освобождението на България

АБВ България

Румен Петков за извънредното правителствено заседание: Това е само част от шоуто

АБВ България

Румен Петков: Директорът на „Булгаргаз“ да бъде уволнен заради порочни процедури, които злепоставят България и поставят в унизително положение потребителите

АБВ България

ПП АБВ ще се обърне с официално писмо към „Булгартрансгаз“ с конкретни въпроси по реализацията на българската отсечка на газопровода „Турски поток“


ABV Anketi

АБВ Региони

гр. Силистра

Представители на АБВ в Силистра поднесоха цветя на паметника на Апостола

гр. Смолян

ПП АБВ с нова структура в град Неделино

гр. Кюстендил

АБВ в Общинския съвет в Кюстендил
© ПП АБВ 2018 г. - всички права запазени | Условия за ползване и защита на личните данни