Румен Петков по Нова телевизия: Шефката на НАП демонстрира абсолютно безочие

Facebook Twitter

Проблемът с избора на нов главен прокурор е от няколко години, когато бяха направени промени. В момента няма напрежение вътре, но то се инспирира отвън“, заяви в интервю за предаването „Плюс-минус“ по Нова телевизия председателят на ПП АБВ и Румен Петков.

„Не съм изненадан, че хората, които заложиха това напрежение, днес основно лаят по въпроса. Имаме 10-тина души, които живеят от плюенето на главния прокурор. Те така се препитават. Такъв е например г-н Христо Иванов“, каза Петков. Това безразборно плюене не носи нищо добро на обществото, добави той.

„Министърът на правосъдието обаче постъпи правилно. Номинацията на друга кандидатура означаваше да се изправи срещу гилдията“, заяви още Петков.

„Преди 15 – тина години още казах, че кабинетът на главния прокурор го превърнахме в кошче за отпадъци. Всички сме виновни обаче за това. Ние не опазваме политическата хигиена така, а напротив“, заяви Румен Петков.

Председателят на ПП АБВ коментира и хакерската атака в НАП. Той заяви, че с нея плашим не само българите, но и европейските си партньори.

„Шефката на НАП демонстрира абсолютно безочие. Много трудно ѝ било да  не си прекъсне отпуската... такава наглост, такава арогантност. Трябва да ѝ се даде възможност да бъде във вечен отпуск“, каза Петков и добави, че нейният цинизъм е сравним с този на Валери Симеонов, който го махна от вицепремиерското място.

Румен Петков призова от студиото на „Плюс – минус“ президентът Румен Радев да упражни правото си на вето и върху Закона за държавния бюджет.

ЦЯЛОТО ИНТЕРВЮ ГЛЕДАЙТЕ ТУК

 

Публикувано на 29.07.2019 г.    

Последни публикации

АБВ България

Румен Петков и княз Никита Дмитриевич Лобанов-Ростовски бяха сред официалните гости на Конференция „Светата православна църква – място и роля в Освобождението на България и мотивацията на Русия в Руско-турската война 1877-78 г.”

АБВ България

Княз Никита Дмитриевич Лобанов-Ростовски дари на Панорама „Плевенска епопея 1877 г.” четири ценни литографии от 19 век, свързани с исторически събития от Руско-турската война от 1877-1878 г. и с подписване договора за Освобождението на България

АБВ България

Румен Петков за извънредното правителствено заседание: Това е само част от шоуто

АБВ България

Румен Петков: Директорът на „Булгаргаз“ да бъде уволнен заради порочни процедури, които злепоставят България и поставят в унизително положение потребителите

АБВ България

ПП АБВ ще се обърне с официално писмо към „Булгартрансгаз“ с конкретни въпроси по реализацията на българската отсечка на газопровода „Турски поток“


ABV Anketi

АБВ Региони

гр. Силистра

Представители на АБВ в Силистра поднесоха цветя на паметника на Апостола

гр. Смолян

ПП АБВ с нова структура в град Неделино

гр. Кюстендил

АБВ в Общинския съвет в Кюстендил
© ПП АБВ 2018 г. - всички права запазени | Условия за ползване и защита на личните данни