Цветан Антов: ПП АБВ с ясни кандидати за кметове в част от общините на Област Плевен

Facebook Twitter

СНИМКА: plevenzapleven.bg

Предстои подписване на коалиционно споразумение между ПП АБВ и ЗС „Александър Стамболийски“ за предстоящите местни избори в Област Плевен, съобщи на пресконференция областният координатор на ПП АБВ за Плевен Цветан Антов. Той посочи, че в по-голямата част от общините вече има яснота за кандидатите за кметове и за общински съветници.

В община Белене от организационен  комитет с широка гражданска подкрепа и различни партийни структури ще бъде издигната кандидатурата за кмет и водач на листата с общински съветници на Красимир Грунчев, общински лидер на ПП АБВ. В община Левски листата на АБВ ще бъде самостоятелна листа за общински съветници и кандидати за кметове на кметства.

В община Пордим АБВ ще бъде в коалиция със сегашния кмет Детелин Василев за кмет и председателя на Общинския съвет е Павлина Антонова, която е и общински председател на партията. Антов посочи, че в последните 4 години е общината се управлява добре, редно е да се подкрепи ръководството на общината.

В община Искър АБВ ще бъдат в широка коалиция, подкрепена от досегашния кмет Валентин Йорданов, ще имат и собствен кандидат за кмет на село Долни Луковит, който вече управлява там два мандата.

В община Гулянци ще издигнем самостоятелна кандидатура за кмет и листа с общински съветници, както и, по възможност, повече самостоятелни кандидати за кметове на кметства, посочи още Цветан Антов.

„В Долни Дъбник в момента сме в коалиция със земеделците, имаме представител в Общинския съвет, който е и зам.-председател на ОбС. Там ще продължим по същата формула", добави Антов. Той подчерта, че все още няма яснота около кандидатите за кмет на АБВ в общините Червен бряг, Кнежа и Долна Митрополия. Румен Петков обаче подчерта, че първоначалната позиция на партията е да подкрепят за кмет на община Червен бряг инж. Данаил Вълов, с когото вече се водят разговори.

Кандидатът за кмет от АБВ на община Никопол Любомир Мачев каза, че от преди около година е започнала подготовката за местния вот, готова е дори и листата с кандидати за общински съветници. Той посочи, че вече има оказван политически натиск върху ка ндидати за кметове в община Никопол. Мачев обяви и някои от вече ясните кандидатури: на с.  Новачене – Серьожа Чепрянов, Муселиево – Валентин Костадинов, Въбел – Стоян Дамянов, Дебово – Калоян Кръстев, Драгаш войвода – Людмил Иванов.

Публикувано на 30.07.2019 г.    

Последни публикации

АБВ България

ПП АБВ-Русе подписа коалиционно споразумение за учредяване на коалиция "Обичаме Русе“

АБВ България

Илия Златев, АБВ: Време е общините да станат по-самостоятелни В момента местната власт е придатък на централната изпълнителна власт и това не е добре

АБВ България

Владимир Маринов: ПП АБВ е в готовност за участие в местните избори в над 170 общини

АБВ България

Румен Петков: Реализацията на „Белене“ ще даде друг тласък на развитието на България и друго отношение на инвеститорите към страната ни

АБВ България

Владимир Маринов в Пловдив: Разговори с БСП вървят в цялата страна, но на места е много трудно


ABV Anketi

АБВ Региони

гр. Силистра

Представители на АБВ в Силистра поднесоха цветя на паметника на Апостола

гр. Смолян

ПП АБВ с нова структура в град Неделино

гр. Кюстендил

АБВ в Общинския съвет в Кюстендил
© ПП АБВ 2018 г. - всички права запазени | Условия за ползване и защита на личните данни