Виктор Лустиг би завидял на Бойко Борисов за сделката за F-16

Facebook Twitter

Държавният департамент на САЩ поздрави Бойко Борисов и правителството за сделката за F-16. Има за какво! На тази сделка би завидял и най-смелият и талантлив мошеник в историята на 20 в. – Виктор Лустиг.

През май 1925 г. Виктор Лустиг с приятеля си Дан Колинс пристига в Париж и попада на статия в местния вестник, в която пише, че известната Айфеловата кула е в ужасно състояние и градските власти обмислят възможността да я демонтират. Идеята за гениална измама се ражда веднага. Лустиг се представя за зам.-началник на Министерството на пощата и телеграфа и кани най-големите търговци на метали на търг, за закупуване на кулата за скрап.

Един от търговците - Андре Поасон, е вдъхновен от очевидните финансови ползи от сделката и от възможността да влезе в историята. Този безсмислен интерес е забелязан от Лустиг, който го кани на среща и му казва, че има всички шансове да спечели търга, ако стимулира процеса с малка награда лично за Виктор. Преди тази среща г-н Поасон имал подозрения за легитимността на сделката, но такова изнудване от страна на служителя разсейва последните му съмнения. Той изписва чек за четвърт милион франка на Лустиг, получава документи за Айфеловата кула и си тръгва доволен. Когато господин Поасон започна да подозира, че нещо не е наред, Виктор Лустиг вече е във Виена с куфар с пари, получени от чека, който е осребрил.

Да се върнем в 21 в. Разбира се, Борисов не е сам в това начинание, с него е видният патриот Каракачанов и 128 съучастници в Народното събрание. На 26 юли 2019 г. българският парламент гласува сделката за закупуване на 8 самолета F-16, които съществуват само на чертеж, не е ясно кога и как ще ги получим, но за сметка на това ще ги заплатим предварително и изцяло.

За наше съжаление, в този случай парите не са на г-н Поасон!

Публикувано на 31.07.2019 г.    

Последни публикации

АБВ България

ПП АБВ-Русе подписа коалиционно споразумение за учредяване на коалиция "Обичаме Русе“

АБВ България

Илия Златев, АБВ: Време е общините да станат по-самостоятелни В момента местната власт е придатък на централната изпълнителна власт и това не е добре

АБВ България

Владимир Маринов: ПП АБВ е в готовност за участие в местните избори в над 170 общини

АБВ България

Румен Петков: Реализацията на „Белене“ ще даде друг тласък на развитието на България и друго отношение на инвеститорите към страната ни

АБВ България

Владимир Маринов в Пловдив: Разговори с БСП вървят в цялата страна, но на места е много трудно


ABV Anketi

АБВ Региони

гр. Силистра

Представители на АБВ в Силистра поднесоха цветя на паметника на Апостола

гр. Смолян

ПП АБВ с нова структура в град Неделино

гр. Кюстендил

АБВ в Общинския съвет в Кюстендил
© ПП АБВ 2018 г. - всички права запазени | Условия за ползване и защита на личните данни