ПП АБВ обяви кандидатурата на Иван Аспарухов за кмет на община Мездра

Facebook Twitter

СНИМКИ: БТА

ПП АБВ обяви кандидатурата на Иван Аспарухов за кмет на община Мездра. Той е издигнат от Коалиция „Единна Мездра“.

Иван Аспарухов бе четири мандата кмет на община Мездра /1999-2014/, а след това заместник-министър на регионалното развитие и благоустройството /2014-2016/. Член на изпълнителното бюро на ПП АБВ и председател на областния съвет на партията във Враца.

Връщам се „назад“, за да може община Мездра да тръгне напред, заяви Аспарухов пред медиите. Той изтъкна два основни мотива за кандидатурата си за кметския пост отново – състоянието на община Мездра в момента, която от водеща община в региона, сега се намира на едно от последните места и състоянието на местното самоуправление в Република България, като цяло.

„Община Мездра беше първа на територията на Северозапада по привличане на инвестиции, по развитие на инфраструктура в широк смисъл, беше първа по усвояване на еврофондове през първия и началото на втория програмен период, бяхме първи по иновативни практики“.

Аспарухов подчерта и огромните усилия и успехи от миналите години за развитието на спорта в община Мездра, на културата и на туризма.

„В момента общината е оставена в свободно падане надолу, далеч от всички тези класации, и община с много пропуснати възможности през последните периоди. Няма нито един реализиран голям проект, липса на инвестиции в населените места “, посочи Аспарухов. Сред приоритетите си той посочи възстановяването на Националното сдружение на общините.

„Приоритетите ми са община Мездра за заеме отново водещо място в Областта, да доразвием и изградим инфраструктурата, да върнем надеждата и самочувствието на жителите на нашата община“, каза в заключение Аспарухов.

Председателят на ПП АБВ Румен Петков заяви, че е гордост за партията издигането на кандидатурата на Иван Аспарухов за кмет на Мездра.

„В последните години местното самоуправление в България е в криза и една от причините е липсата на лидери. Еманацията на неспособността да се формират местни политики е в УС на Националното сдружение на общините, което не е в състояние да защити принципа на местното самоуправление. Там болезнено се чувства отсъствието на хора като Аспарухов. Той е носител и на енергия, и на воля – показал го е във времето. Към Иван се отнасям с особено уважение, защото, независимо от личните щети, които понесе, той не се раздели с три принципа – честта и достойнството, отговорността пред обществото и почтеността в поведението“.

 

Публикувано на 31.07.2019 г.    

Последни публикации

АБВ България

Румен Петков и княз Никита Дмитриевич Лобанов-Ростовски бяха сред официалните гости на Конференция „Светата православна църква – място и роля в Освобождението на България и мотивацията на Русия в Руско-турската война 1877-78 г.”

АБВ България

Княз Никита Дмитриевич Лобанов-Ростовски дари на Панорама „Плевенска епопея 1877 г.” четири ценни литографии от 19 век, свързани с исторически събития от Руско-турската война от 1877-1878 г. и с подписване договора за Освобождението на България

АБВ България

Румен Петков за извънредното правителствено заседание: Това е само част от шоуто

АБВ България

Румен Петков: Директорът на „Булгаргаз“ да бъде уволнен заради порочни процедури, които злепоставят България и поставят в унизително положение потребителите

АБВ България

ПП АБВ ще се обърне с официално писмо към „Булгартрансгаз“ с конкретни въпроси по реализацията на българската отсечка на газопровода „Турски поток“


ABV Anketi

АБВ Региони

гр. Силистра

Представители на АБВ в Силистра поднесоха цветя на паметника на Апостола

гр. Смолян

ПП АБВ с нова структура в град Неделино

гр. Кюстендил

АБВ в Общинския съвет в Кюстендил
© ПП АБВ 2018 г. - всички права запазени | Условия за ползване и защита на личните данни