Пламена Заячка: С прекратяването на три стратегически договора за сигурност, Европа се превръща в бойно поле

Facebook Twitter

Правителството приключи политическият сезон, без да засегне един много важен въпрос, а именно завръщащата се ядрена заплаха в Европа. Това, което успя да направи е да побърза да сключи сделката за F-16" чието единствено преимущество е, че могат да носят ядрени бойни глави. Това коментира пред медиите лидерът на АБВ-Младежи Пламена Заячка. Това, според нея, показва първа стъпка и готовност на правителството за приемане на ядрени оръжия на територията на България – нещо което нямаше и по време на Студената война.  

"Утре приключва една ера на сигурност - Договорът за ликвидиране на ракетите със среден обсег. Независимо, че този контракт е безсрочен, той ще бъде прекратен заради заявката за това на САЩ. Именно този договор от ’87 година поставя края на Студената война. Днес, стъпка по стъпка, се върви към превъоръжаване“, посочи Заячка.

Друг договор от 2002 година също беше прекратен – този за ограничаване на системите за противоракетна отбрана, който е ограничава страните до една локация за разполагане на стратегически оръжия, каза още Заячка.

Остава само един договор за ограничаване на стратегическите настъпателни оръжия, между САЩ и Русия, за съвместно, постепенно редуциране на стратегическите носители на ядрени оръжия - Нов СТАРТ. Той е подписан през 2010 година и е с давност до 2021 година, каза още Заячка. Тя коментира, че с отсъствието на посочените контракти Европа се превръща в бойно поле.

"Държавите ще бъдат подложени да приемат ядрени оръжия и ракети на своя територия. Това ще подкопае устоите на общата външна политика и политика за сигурност на Европейски съюз".

Пламена Заячка заяви, че ПП АБВ настоява българското правителство да приеме мерки относно ядрената заплаха – да инициира приемането на обща позиция в ЕС и НАТО за преосмисляне на системата за европейска сигурност, също така, българското правителство да декларира, че при никакви обстоятелства няма да приема на своя територия ракетни установки с ядрено оръжие.

Ако не говорим за мир днес, утре ще се наложи да се борим за него, каза в заключение Пламена Заячка.

 

Публикувано на 01.08.2019 г.    

Последни публикации

АБВ България

ПП АБВ-Русе подписа коалиционно споразумение за учредяване на коалиция "Обичаме Русе“

АБВ България

Илия Златев, АБВ: Време е общините да станат по-самостоятелни В момента местната власт е придатък на централната изпълнителна власт и това не е добре

АБВ България

Владимир Маринов: ПП АБВ е в готовност за участие в местните избори в над 170 общини

АБВ България

Румен Петков: Реализацията на „Белене“ ще даде друг тласък на развитието на България и друго отношение на инвеститорите към страната ни

АБВ България

Владимир Маринов в Пловдив: Разговори с БСП вървят в цялата страна, но на места е много трудно


ABV Anketi

АБВ Региони

гр. Силистра

Представители на АБВ в Силистра поднесоха цветя на паметника на Апостола

гр. Смолян

ПП АБВ с нова структура в град Неделино

гр. Кюстендил

АБВ в Общинския съвет в Кюстендил
© ПП АБВ 2018 г. - всички права запазени | Условия за ползване и защита на личните данни