ПП АБВ ще внесе до Министерство на отбраната, до председателя на Народното събрание, до председателите на парламентарните комисии питане сигнал с настояване да не се разпродава държавна собственост

Facebook Twitter

Утре в рамките на работния ден ПП АБВ ще внесе до Министерство на отбраната, до председателя на Народното събрание, до председателите на парламентарните комисии питане сигнал с настояване да не се разпродава държавна собственост. Това заяви пред медиите зам.-председателят на ПП АБВ Любомира Ганчева. Във фокуса на този етап е разпродажбата на обособени части във Варна от държавната компания "Терем" - обособената част е един курортен комплекс – комплекс „Прибой“.

„Това са 2000 кв. м., уникално място, сред широколистна гора, на 2 км от плажната ивица. На плажната ивица, за съжаление, няма как да един инвеститор да построи някакво голямо здание, тъй като не позволява земята, но точно там, където се намира комплексът, могат да се строят монолитни сгради“.

Ганчева обясни, че сега се предлага базата да се приватизира наготово за оценка под 1 млн. лв. с аргумента, че липсва алтернатива за ползването на комплекса. Тя настоява за отговор умишлено ли този имот е докаран до това незавидно състояние, като не се стопанисва добре и може ли той да бъде оздравен".

„Ако в началото на летния сезон един министър от правителството на премиера Бойко Борисов тихичко вкара един закон, с който още по-лесно да могат да се приватизират обособени части от държавни предприятия, в края на летния сезон друг един министър се опита да направи точно това“, каза още Ганчева. Тя посочи, че трябва да се спре нещо изключително вредно за държавата и икономиката ни като цяло.

Зам.-председателят на ПП АБВ припомни, че в началото на юни месец партията беше  единствената политическа сила, която реагира на този закон, вкаран в петък следобед, с който много лесно могат да се приватизират вече наготово обособени части от държавните предприятия.

„Единствените бяхме, след нас един от големите два синдиката реагира много остро и министър Караниколов си оттегли това предложение и каза, че стана грешка и това не е доработено. Един месец по-късно се оказа, че негов друг колега Каракачанов входира с графата на Министерство на отбраната на Република България буквално в края на миналата седмица в рамките на летния сезон предложение до всички министерства и до Министерски съвет да бъде приватизирана обособена част от завод – емблема от държавните предприятия - „Терем“ холдинг“, каза още Ганчева.

Публикувано на 06.08.2019 г.    

Последни публикации

АБВ България

Представители на ПП АБВ поднесоха цветя на паметника на Васил Левски

АБВ България

Предстои третият Национален футболен турнир, иницииран от младежката организация на ПП АБВ

АБВ България

Любомира Ганчева: Четвъртият международен енергиен форум, организиран от ПП АБВ, е не само най-силният, но и най-силното енергийно събитие в страната

АБВ България

Румен Петков: ПП АБВ продължава дискусията за гарантиране на честни избори

АБВ България

Румен Петков призова бруталният междуинституционален политически език за бъде загърбен


ABV Anketi

АБВ Региони

гр. Силистра

Пред олтара на свободата

гр. Силистра

Представители на АБВ в Силистра поднесоха цветя на паметника на Апостола

гр. Смолян

ПП АБВ с нова структура в град Неделино
© ПП АБВ 2018 г. - всички права запазени | Условия за ползване и защита на личните данни