ПП АБВ ще внесе до Министерство на отбраната, до председателя на Народното събрание, до председателите на парламентарните комисии питане сигнал с настояване да не се разпродава държавна собственост

Facebook Twitter

Утре в рамките на работния ден ПП АБВ ще внесе до Министерство на отбраната, до председателя на Народното събрание, до председателите на парламентарните комисии питане сигнал с настояване да не се разпродава държавна собственост. Това заяви пред медиите зам.-председателят на ПП АБВ Любомира Ганчева. Във фокуса на този етап е разпродажбата на обособени части във Варна от държавната компания "Терем" - обособената част е един курортен комплекс – комплекс „Прибой“.

„Това са 2000 кв. м., уникално място, сред широколистна гора, на 2 км от плажната ивица. На плажната ивица, за съжаление, няма как да един инвеститор да построи някакво голямо здание, тъй като не позволява земята, но точно там, където се намира комплексът, могат да се строят монолитни сгради“.

Ганчева обясни, че сега се предлага базата да се приватизира наготово за оценка под 1 млн. лв. с аргумента, че липсва алтернатива за ползването на комплекса. Тя настоява за отговор умишлено ли този имот е докаран до това незавидно състояние, като не се стопанисва добре и може ли той да бъде оздравен".

„Ако в началото на летния сезон един министър от правителството на премиера Бойко Борисов тихичко вкара един закон, с който още по-лесно да могат да се приватизират обособени части от държавни предприятия, в края на летния сезон друг един министър се опита да направи точно това“, каза още Ганчева. Тя посочи, че трябва да се спре нещо изключително вредно за държавата и икономиката ни като цяло.

Зам.-председателят на ПП АБВ припомни, че в началото на юни месец партията беше  единствената политическа сила, която реагира на този закон, вкаран в петък следобед, с който много лесно могат да се приватизират вече наготово обособени части от държавните предприятия.

„Единствените бяхме, след нас един от големите два синдиката реагира много остро и министър Караниколов си оттегли това предложение и каза, че стана грешка и това не е доработено. Един месец по-късно се оказа, че негов друг колега Каракачанов входира с графата на Министерство на отбраната на Република България буквално в края на миналата седмица в рамките на летния сезон предложение до всички министерства и до Министерски съвет да бъде приватизирана обособена част от завод – емблема от държавните предприятия - „Терем“ холдинг“, каза още Ганчева.

Публикувано на 06.08.2019 г.    

Последни публикации

АБВ България

ПП АБВ-Русе подписа коалиционно споразумение за учредяване на коалиция "Обичаме Русе“

АБВ България

Илия Златев, АБВ: Време е общините да станат по-самостоятелни В момента местната власт е придатък на централната изпълнителна власт и това не е добре

АБВ България

Владимир Маринов: ПП АБВ е в готовност за участие в местните избори в над 170 общини

АБВ България

Румен Петков: Реализацията на „Белене“ ще даде друг тласък на развитието на България и друго отношение на инвеститорите към страната ни

АБВ България

Владимир Маринов в Пловдив: Разговори с БСП вървят в цялата страна, но на места е много трудно


ABV Anketi

АБВ Региони

гр. Силистра

Представители на АБВ в Силистра поднесоха цветя на паметника на Апостола

гр. Смолян

ПП АБВ с нова структура в град Неделино

гр. Кюстендил

АБВ в Общинския съвет в Кюстендил
© ПП АБВ 2018 г. - всички права запазени | Условия за ползване и защита на личните данни