АБВ подкрепи инициатива против разполагането на ядрени оръжия в България

Facebook Twitter

АБВ подкрепи инициатива против разполагането на ядрени оръжия в България. Кампанията под наслов "България - зона свободна от ядрено оръжие" се организира от Националния съвет за мир. В събитието се включи ръководството на АБВ, членове и симпатизанти.

По тази тема АБВ говори повече от година и има конкретни настоявания. Представители на Световното движение за мир също се включиха в акцията. Председателят на движението Пламена Заячка заяви пред събралите се светът е изправен от реална заплаха.

"Часовникът достигна 2 минути от ядрена война, това е най-високият риск след 1953 г., а след излизането на САЩ и Русия от Договора за ракетите със среден и малък обсег, все повече отиваме към 1 минута или се доближаваме до сценария "да изчезнеш за 60 секунди"".

Пред присъстващите тя констатира, че за съжаление след 32 години на мир, ядрената заплаха се е завърнала с прекратяването на договора, който слага край на Студената война и извежда близо 3000 ракети от Европа. От името на движението и младежката организация на АБВ, тя изрази подкрепа за искания референдум и забрана за разполагане на ядрено оръжие на територията на България.

"Българското правителство направи първата стъпка към приемането на ядрени оръжия със сделката за F-16, които могат да бъдат оборудвани с ядрено оръжие. Ако нямат такива намерения да ги декларират публично, защото ядреното оръжие няма да ни гарантира сигурност, но ще ни направи мишена. Като европейци имаме дълг отново да задвижим процеса на ядрено разоръжаване, а като българи сме длъжни да защитим Родината си и нейната територия, като не позволим разполагането на ядрено оръжие, което ще доведе до поредна и последна национална катастрофа", завърши тя.

Публикувано на 06.08.2019 г.    

Последни публикации

АБВ България

ПОЗИЦИЯ НА АБВ: За празника 24 май и за нуждата от закони

АБВ България

Румен Петков: Борисов даде наши 20 милиона на братя Бобокови през декември 2018. Какво правим?

АБВ България

Румен Петков в Стара Загора: Предложението на ВМРО да се определи 24 май като ден на българската просвета, писменост и култура, а не на славянската, граничи с предателство

АБВ България

Мечтата на гражданина на Р България

АБВ България

ПП АБВ организира форум в Русе на тема „COVID-19 - в настоящето и въпросът за бъдещето“ с участието на лекари, представители на ОбС и администрация в дунавския град


ABV Anketi

АБВ Региони

гр. Силистра

Пред олтара на свободата

гр. Силистра

Представители на АБВ в Силистра поднесоха цветя на паметника на Апостола

гр. Смолян

ПП АБВ с нова структура в град Неделино
© ПП АБВ 2018 г. - всички права запазени | Условия за ползване и защита на личните данни