По покана на Румен Петков, посланикът на Кувейт в Република България Н. Пр. Д-р Якуб Юсеф Ал-Атиики беше на посещение в Плевен

Facebook Twitter

По покана на председателя на ПП АБВ Румен Петков, посланикът на държавата Кувейт в Република България Н. Пр. Д-р Якуб Юсеф Ал-Атиики беше на посещение в Плевен, където се срещна с кмета на общината Георг Спартански, с ректора и почетния ректор на Медицинския университет в Плевен - проф. Славчо Томов и проф. Григор Горчев.

В Медицинския университет в Плевен беше направена презентация на модерни техники за лазерни операции, както и на серията от възможности, които дават съвременните технологии за комуникация между медицински екипи в реално време. Посланик д-р Якуб Юсеф Ал-Атиики даде висока оценка на Медицинския университет и пое ангажимент да съдейства за привличане на студенти от Кувейт, както и за обмяна между академичните среди на плевенския Медицински университет с медицински университет в арабската държава. Посланик д-р Якуб Юсеф Ал-Атиики отправи покана на с ректора на Медицинския университет проф. Славчо Томов за посещение в Кувейт.  

Посланик д-р Якуб Юсеф Ал-Атиики пое ангажимент да съдейства за побратимяване между Плевен и град в Кувейт, което да даде нов тласък на взаимоотношенията изобщо между България и арабската държава – и в икономически, културен и политически план и най-вече, възобновяване на високото търговско салдо отпреди 1989 година. Н. Пр. Ал-Атиики отбеляза, че само в рамките на неговия мандат близо 1200 жители на Кувейт са направили инвестиции по Черноморието, той заяви готовност да съдейства за това и в град Плевен – в сферата на медицината, земеделието, животновъдството. По негово настояване в летния сезон се осъществяват и редовни полети между Кувейт и българското Черноморие.

Н. Пр. Ал-Атиики подчерта задоволството си от това, че ПП АБВ допринася в огромна степен за възобновяване на отношенията между България и арабските страни и в частност, Кувейт.

Срещите в Плевен бяха осъществени със съдействието на Анастас Терзобалиев, съветник на партията по арабските въпроси.

 

Публикувано на 07.08.2019 г.    

Последни публикации

АБВ България

ПОЗИЦИЯ на АБВ-Младежи относно избора на Валери Симеонов за зам.-председател на НС

АБВ България

Херо, мълчи си!

АБВ България

Румен Петков пита: Представител на българското правителство разговарял ли е с Белия дом, че ние ще дадем 2 млрд, за да бъде поканен премиера Борисов във Вашингтон

АБВ България

Румен Петков: Изборът на Валери Симеонов за зам.-председател на НС е гавра

АБВ България

Председателят на ПП АБВ в Ракитово Георги Тупаров е получил анонимни заплахи


ABV Anketi

АБВ Региони

гр. Силистра

Представители на АБВ в Силистра поднесоха цветя на паметника на Апостола

гр. Смолян

ПП АБВ с нова структура в град Неделино

гр. Кюстендил

АБВ в Общинския съвет в Кюстендил
© ПП АБВ 2018 г. - всички права запазени | Условия за ползване и защита на личните данни