Румен Петков в Плевен: Коалиция F-16 е провал за България

Facebook Twitter

СНИМКА: ДАРИК

Превъоръжаването на Българската армия е процес, който няма алтернатива. За нас е изключително важно, държавата да води последователна политика за гарантиране на националната ни сигурност, но за съжаление действията са в обратната посока. Това коментира пред медиите в Плевен председателят на ПП АБВ Румен Петков. Той заяви, че Коалиция F-16 е провал за България.

„Коалиция F-16 се състои от ГЕРБ, ВМРО, БСП и ДПС. Това са самолети, които са морално остарели и които представляват реална заплаха за Военновъздушните сили на България и за националната ни сигурност по много причини и едната от тях е, че тези самолети могат да носят ядрено оръжие, което за съжаление е против българския национален интерес“.

Петков припомни, че АБВ отдавна настоява за ясна позиция на държавата ни, която да заяви, че на територията на България няма да се разполага ядрено оръжие.

В подкрепа на заявеното от него - че БСП е част от „Коалиция F-16“, Петков припомни два факта - че червените депутати отсъстваха от пленарната зала, с което, практически, гарантираха ключовите гласувания по темата. Той припомни също, че лидерът на БСП  Корнелия Нинова пък не участва в гласуването на ветото на президента Румен Радев.

„Това е такъв циничен шамар по президента Радев, какъвто никой политически функционер не си е позволявал от 1989 година насам. Неучастването в гласуването на вето на президента от политически ръководител е отношение към самия президент. Унижението, което Корнелия Нинова нанесе на президента, е нещо, което не сме виждали през всичките тези години“.

Румен Петков каза още, че междувременно същата тази коалиция планира закупуването за 1.4 млрд. лв., без ДДС, на техника за Сухопътните войски и коментира, че голяма част от тази техника може да бъде произведена от българския военно-промишлен комплекс.

„Въпросът е защо министър-председателят загърбва Военно-промишления комплекс?. Това е предателство. Не може ние да произвеждаме такива машини за Швейцария, Белгия и други държави, но нашата армия да не иска да си купи тази техника. Това е висша форма на предателство на българския национален интерес, на което автори са премиерът Бойко Борисов и Красимир Каракачанов“.  

Публикувано на 12.08.2019 г.    

Последни публикации

АБВ България

ПП АБВ изпрати сигнал до главния прокурор за над двойно завишена прогнозна стойност за строеж на газопровод до Свищов

АБВ България

ПОЗИЦИЯ НА АБВ: За празника 24 май и за нуждата от закони

АБВ България

Румен Петков: Борисов даде наши 20 милиона на братя Бобокови през декември 2018. Какво правим?

АБВ България

Румен Петков в Стара Загора: Предложението на ВМРО да се определи 24 май като ден на българската просвета, писменост и култура, а не на славянската, граничи с предателство

АБВ България

Мечтата на гражданина на Р България


ABV Anketi

АБВ Региони

гр. Силистра

Пред олтара на свободата

гр. Силистра

Представители на АБВ в Силистра поднесоха цветя на паметника на Апостола

гр. Смолян

ПП АБВ с нова структура в град Неделино
© ПП АБВ 2018 г. - всички права запазени | Условия за ползване и защита на личните данни