Владимир Маринов в Пловдив: Разговори с БСП вървят в цялата страна, но на места е много трудно

Facebook Twitter

Преговори за явяване с общ кандидат и листи за общински съветници между ПП АБВ и БСП се водят в цялата страна. На места разговорите обаче вървят бавно и много трудно. Това обяви на пресконференция в Пловдив заместник-председателят на ПП АБВ Владимир Маринов.

Според него причина за тежките преговори е липсата на разбирателство между структурите на двете леви партии в много населени места, затова там коалиции са почти невъзможни.

„Лявото обединение е неизбежно. Истината е, че тези разговори трябваше да започнат много по-рано, а не преди един месец”, коментира Владимир Маринов. Той подчерта, че почти са приключили преговорите в общините Стамболийски, Брезово и Асеновград, където двете леви формации ще се явят в коалиция на местните избори през октомври.

„Не съм доволен от динамиката на преговорния процес за  Пловдив-град. След обявяване на кметската кандидатура на ГЕРБ, всички партии, които имат намерение да участват в местния вот и са претенции да управляват, трябва да вземат бързо решение”, подчерта Маринов. Той каза, че целта на ПП АБВ е да води една мирна и градивна политика, като подкрепи хора с потенциал и желание за работа.

„Готови сме на всякакви действия, които ще доведат до отстраняване на ГЕРБ от власт както на местно, така и на национално ниво. Затова няма как да се бавим с решението си за Пловдив-град, защото вече виждаме номинирани силни кандидати от опонентите си”.

Владимир Маринов изрази притеснението, че се подготвя сериозно участието в местните избори на  няколко бизнес групировки, които ще превземат Общинския съвет в Пловдив.

„Ако сме в широка лява центристка коалиция, ще имаме много по-голям успех”, заключи Владимир Маринов.

 

 

Публикувано на 20.08.2019 г.    

Последни публикации

АБВ България

Представители на ПП АБВ поднесоха цветя на паметника на Васил Левски

АБВ България

Предстои третият Национален футболен турнир, иницииран от младежката организация на ПП АБВ

АБВ България

Любомира Ганчева: Четвъртият международен енергиен форум, организиран от ПП АБВ, е не само най-силният, но и най-силното енергийно събитие в страната

АБВ България

Румен Петков: ПП АБВ продължава дискусията за гарантиране на честни избори

АБВ България

Румен Петков призова бруталният междуинституционален политически език за бъде загърбен


ABV Anketi

АБВ Региони

гр. Силистра

Пред олтара на свободата

гр. Силистра

Представители на АБВ в Силистра поднесоха цветя на паметника на Апостола

гр. Смолян

ПП АБВ с нова структура в град Неделино
© ПП АБВ 2018 г. - всички права запазени | Условия за ползване и защита на личните данни