Любомира Ганчева, АБВ: Надяваме се, че ще успеем да преборим втората вълна от приватизация

Facebook Twitter

Надяваме се, че ще успеем да преборим втората вълна от приватизация, започната от Каракачанов и с любезното съдействие на ГЕРБ. Това каза заместник-председателят на АБВ Любомира Ганчева по време на пресконференция. „Второто писмо, което вчера входирахме e до премиера, до Министерски съвет и до министъра на отбраната и председателя на Народното събрание. Надяваме се, че ще успеем от АБВ да преборим втората вълна на приватизация, започната от министъра на отбраната, с любезното съдействие на ГЕРБ“, каза Ганчева.  Тя отчете, че по предложение на Министерство на отбраната се предлага да се гласува приватизация на обособена част, собственост на „Терем“, за която министерството не се сеща за какво може да се ползва и за това предлага да се продаде за 1 млн. лв. Ганчева обясни, че в писмото АБВ сигнализира по отношение на цената. „Тази цена, каква е всъщност пазарна ли е? Дали този имот не се стопанисва умишлено зле? Тук преди десетина години една водеща телевизия направи сигнал, разкри злоупотреби, имаше оставки“, припомни Ганчева.  Тя посочи, че АБВ безвъзмездно ще помогне с консултация, така че станцията на „Терем“ край Варна да бъде пусната в употреба. „При някои управляващи и министри, единствено общественият натиск е нещото, което може да ги спре да правят безобразия“, допълни Ганчева.

Писмената позиция на ПП АБВ, която бе представена на пресконференцията, е адресирана до министър-председателя Бойко Борисов, до вицепремиера и министър на отбраната Красимир Каракачанов и председателя на 44-ото Народно събрание Цвета Караянчева. В позицията от АБВ апелират да не се приема решение за приватизация на обособена част от имущество на „ТЕРЕМ-ХОЛДИНГ“ ЕАД, гр. София – Почивна база „Прибой“ - обособен комплекс, преди да се даде детайлен и публичен отговор на следните въпроси: 

Каква е реалната пазарна цена на имота?;

Дали имотът умишлено не е развиван и е оставен да се запусне, за да се продаде на безценица?;

 Какви възможности съществуват тази почивна станция да се оздрави и да влезе в експлоатация, която да носи приходи на Холдинг Терем?; 

„Бихме искали да помолим нашата позиция да бъде предоставена на Председателите на Постоянни парламентарни комисии към 44-то Народното събрание на Р.България. Надяваме се, че народните представители ще проведат публичен дебат по повдигнатия то нас сигнал и няма да гласуват без дискусия решението за приватизация, така стана през април с активи на „ВМЗ Сопот“. Изявяваме готовност да се включим активно в обществената дискусия“, се посочва още в позицията.

Това не е първият документ, с който АБВ се противопоставя на разпродажбата на „Терем“. В началото на месеца партията внесе питане - сигнал за разпродажбата на обособени части от дружеството във Варна. Сигналът бе адресиран до Министерство на отбраната, до председателя на Народното събрание и до председателите на парламентарните комисии. На пресконференция тогава от АБВ обърнаха внимание, че става въпрос за  2000 кв. м., уникално място, сред широколистна гора, на 2 км от плажната ивица, като подчертаха, че се предлага имотът да се приватизира наготово за оценка под 1 млн. лв. 

Публикувано на 29.08.2019 г.    

Последни публикации

АБВ България

ПОЗИЦИЯ: Румен Петков за случая с хазарта

АБВ България

ПП АБВ пита в писмо до МС – обезпечено ли е машинното гласуване за следващия вот

АБВ България

Любомира Ганчева: Проблемите в енергетиката у нас растат лавинообразно

АБВ България

Петър Първанов: Довършването на язовир „Раянци“ край Земен е трайното решение, което да обезпечи питейна вода за Перник и региона

АБВ България

Пламена Заячка: Девет оставки за един кабинет не символизират стабилност


ABV Anketi

АБВ Региони

гр. Силистра

Представители на АБВ в Силистра поднесоха цветя на паметника на Апостола

гр. Смолян

ПП АБВ с нова структура в град Неделино

гр. Кюстендил

АБВ в Общинския съвет в Кюстендил
© ПП АБВ 2018 г. - всички права запазени | Условия за ползване и защита на личните данни