Владимир Маринов: В Пловдив трудно ще се разберем с БСП - в Асеновград играем сами

Facebook Twitter

 

 

Като грозна спекулация определи Владимир Маринов, заместник-председател на ПП АБВ и областен координатор на партията, лансираната в началото на кампанията за местни избори теза за присъединяване на общините Родопи и Марица към Пловдив.

По думите му сливането им няма да е полезно нито за Пловдив, нито за селските общини и призова тези реплики да престанат. ”Ако някой си въобразява, че може да заблуди хората с предложение за ново териториално-административно делене на  Пловдивска област, дълбоко заблуждава общественото мнение. В Община Родопи такива настроения няма. ПП АБВ е отговорна политическа формация и подобно нещо няма да позволим”.

Маринов обяви, че в Асеновград партията ще се яви самостоятелно на изборите за кмет и общински съветници. „Вчера, без никакви мотиви от БСП обявиха, че не желаят подкрепата ни през октомври и коалицията там се е разпаднала. Досега двете партии управляваха заедно, като АБВ имаше свой зам.-кмет. „Ние сме готови да излъчим свой кандидат за кмет и общинска листа. Изборът на АБВ ще стане ясен до дни”, заяви Маринов. “Не знам от какво е породено решението им, но поставя въпроса за морала в политиката и отговорността. Когато общинското ръководство в Асеновград имаше проблеми, ние от АБВ бяхме до тях.“, подчерта Маринов. 

Трудно ще бъде решението за общ кандидат с БСП за кмет на Пловдив. Заместник-председателят на ПП АБВ заяви, че преговорите с левицата вървят трудно. „БСП преговаря с граждански квоти за участие в своята листа, което не устройва АБВ и са червена линия за нашето участие в коалиция със соцпартията. Искаме да видим концепцията им и какво предвиждат да включат в листата си.”

От ПП АБВ са готови да се явят самостоятелно на местния вот в Пловдив. „Можем да играем навсякъде самостоятелно, но търсим печелившата формула”, каза Маринов.

Публикувано на 30.08.2019 г.    

Последни публикации

АБВ България

ПОЗИЦИЯ: Румен Петков за случая с хазарта

АБВ България

ПП АБВ пита в писмо до МС – обезпечено ли е машинното гласуване за следващия вот

АБВ България

Любомира Ганчева: Проблемите в енергетиката у нас растат лавинообразно

АБВ България

Петър Първанов: Довършването на язовир „Раянци“ край Земен е трайното решение, което да обезпечи питейна вода за Перник и региона

АБВ България

Пламена Заячка: Девет оставки за един кабинет не символизират стабилност


ABV Anketi

АБВ Региони

гр. Силистра

Представители на АБВ в Силистра поднесоха цветя на паметника на Апостола

гр. Смолян

ПП АБВ с нова структура в град Неделино

гр. Кюстендил

АБВ в Общинския съвет в Кюстендил
© ПП АБВ 2018 г. - всички права запазени | Условия за ползване и защита на личните данни