Румен Петков, АБВ: Не работя с факсове от много години, вероятно при г-н Каракачанов това е нивото

Facebook Twitter

Не работя с факсове от много години, вероятно при г-н Каракачанов това е нивото. Така отговори  лидерът на АБВ Румен Петков по време на пресконференция на нападките срещу него от страна на военния министър и лидер на ВМРО Красимир Каракачанов. В социалната мрежа "Фейсбук" Каракачанов изрази притесненията какви факсове от Русия получава Румен Петков и как му се отразяват септемврийските жеги.  „Днес изпращам на министър-председателя писмо, писано на климатик с приложение, факсът, който съм получил от Чехия. За да успокоя широката публика - не работя аз с факсове, от много години", изтъкна Румен Петков. Лидерът на АБВ предположи, че вероятно при Красимир Каракачанов това е нивото.  "Второ съм кораво лапе от Плевен, свикнал съм на жеги и студ. Гастрольорите в Плевен очевидно това им влияе на килограмите. Г-н Каракачанов е минавал край Плевен години наред. Той е гастрольор той не познава тази амплитуда - минус 20 градуса, плюс 40 градуса", каза Петков. Лидерът на АБВ обърна внимание, че Каракачанов бе водач на листата на ВМРО на парламентарните избори през 2017 г. "Понеже се безпокоим за факсовете от Русия, днес ще пратя на премиера факса от Чехия“, допълни още Петков.

 „Много ще ми бъде интересна реакцията на премиера като прочете факса от Чехия. Много ще ми бъде интересно гастрольорът Каракачанов как ще реагира на този факс. Той е изключително занимателен“, допълни още лидерът на АБВ.  Петков припомни, че размяната на реплики между него и военния министър Каракачанов е обществената поръчка за ремонта и модернизацията на самолетите L-39.„На обществената поръчка се явяват две компании. Едната с всички лицензии и сертификати за производство на резервни части, инженеринг и т.н. Другата няма лиценз за нищо. Другата нито има технологична документация, нито може да работи с резервни части на компания, още по-малко може да се говори за модернизация на самолетите. Министерство на отбраната е избрало компанията, която няма никакви лицензи“, допълни още лидерът на АБВ. Той изрази убедеността си, че  това от страна на министъра на отбраната е саботаж на усилията на министър-председателя да възстанови Военновъздушното училище в Долна Митрополия. „Дали този саботаж е резултат на некадърие, на корупционен натиск, на климатици, не мога да преценя“, допълни още Румен Петков.  „Днес не по факса, с пощенски гълъб пращаме писмото на министър-председателя. На президента, на министъра-председателя и на председателя на Народното събрани“, допълни Петков.

 

Публикувано на 02.09.2019 г.    

Последни публикации

АБВ България

ПОЗИЦИЯ: Румен Петков за случая с хазарта

АБВ България

ПП АБВ пита в писмо до МС – обезпечено ли е машинното гласуване за следващия вот

АБВ България

Любомира Ганчева: Проблемите в енергетиката у нас растат лавинообразно

АБВ България

Петър Първанов: Довършването на язовир „Раянци“ край Земен е трайното решение, което да обезпечи питейна вода за Перник и региона

АБВ България

Пламена Заячка: Девет оставки за един кабинет не символизират стабилност


ABV Anketi

АБВ Региони

гр. Силистра

Представители на АБВ в Силистра поднесоха цветя на паметника на Апостола

гр. Смолян

ПП АБВ с нова структура в град Неделино

гр. Кюстендил

АБВ в Общинския съвет в Кюстендил
© ПП АБВ 2018 г. - всички права запазени | Условия за ползване и защита на личните данни