ПП АБВ готова на патньорство с БСП на предстоящите местни избори, но не на всяка цена

Facebook Twitter

ПП АБВ заявява позицията си да бъде партньор с всяка политически отговорна организация на местните избори през октомври, но това няма да се случи на всяка цена. „Най- успешно ще е това участие с един съюзник , с който доскоро сме били от едната страна на барикадата, като Българската социалистическа партия. Възраждането на българската левица минава през помирението, обединението  и отказа да се водят битки с миналото, които показаха на всички, че не водят до нищо добро”. Това заяви в политическа позиция заместник-председателят на ПП АБВ и областен координатор на партията в Пловдив Владимир Маринов.

ПП АБВ и сега има влияние в местната власт, но неминуемо за това са правени компромиси. Много важно беше обаче, тези компромиси да не минават границата на политическото всеядство . Пример за това е община Родопи, в която Маринов не постъпи егоистично и  се отказа от кметския мандат в името на това левицата да се утвърди като фактор на промяната в политиката. „От самото си създаване АБВ е в битка. И сега с БСП водим интензивни разговори в множество общини. Особено успешни са те, когато на първо място поставим принципа на равнопоставеност. Именно там намираме най-правилните решения. Приемаме положително и смятаме за правилен подхода да потърсим съюз с всички леви партии и да се явим заедно на изборите за кметове и общински съветници наесен. Оптимисти сме, че там, където има вариант и структурите ни работят добре заедно, това ще се случи”, заяви Владимир Маринов.

По думите на Маринов целта на тези местни избори е политическата коректност, а не лицемерие.  „Трябва  да изпълняваме поетите обещания и способностите ни да променяме политиката, защото България е над всичко", заяви заместик- председателят на партията. И заяви съжаление, че не вижда подобна „жертва” в името на успеха от страна на БСП. „В АБВ винаги сме се стремяли да обединяваме, а не да разделяме” , каза още той.

„Кой носи отговорността за несъстоялите се споразумения по общини, заради формални и дребни причини?  Проблемът е, когато политически партньори до вчера се превърнат в  опоненти,  без за това да има ясно изразени мотиви и перспектива за развитие. Такива участници са непочтенни играчи, които са забравили, че в политиката трябва  да има морал.” Маринов даде за пример Община  Асеновград, в която лявото управление  в момента явно е забравило  кой е печелившия формат, зад който стои два мандата управление. А то се случи с участието на хора, които и в момента са в АБВ и са част от успешното име Коалиция „БСП-АБВ - Екогласност”. „Но това не е толкова важно и хората, които вярват в АБВ ще го преглътнат, защото знаят, че  важното е левицата да печели избори. ПП АБВ е единствената лява, патриотична формация и незаобиколим фактор в лявото пространство, извън традиционната БСП. Радвам  се, че колегите от БСП успяха да оценят това и в немалко общини успяхме да направим отлични листи, да издигнем печеливши кандидадатури за кметове на общини и на отделни населени места. Нашите кандидати са максимално близки до избирателите,  хора с опит, потенциал, с характер и воля за победа.” Маринов подчерта, че успехът се постига с действия и отсъпки. Той изрази съжаление, че  в Перник например колегите му от БСП не са успели да разберат формулата на печелившия и са подходили надменно и реваншистки към преговорите за общо явявяне на изборите през октомври.

„ Няма да пестим усилия, за да постигнем успех. Цялото ръководство сме единни, защото АБВ заслужава да бъде чута и да покаже потенциала, с който разполага.”

По думите му тези избори ще бъдат успешни за АБВ и благодари лично на председателя на партията Румен Петков за огромните усилия, които полага, за да бъде АБВ сила в политическото пространство.

„За мен е удоволствие да работя с такива хора, като всички в АБВ. Убеден съм, че ще се поздравим с успех наесен”, заключи Владимир Маринов.

Публикувано на 03.09.2019 г.    

Последни публикации

АБВ България

Любомира Ганчева пред медиите в Крим: При гласуването на промени в Конституцията, в Крим цари празнична атмосфера и хората отиват да направят своя избор с усмивка

АБВ България

Владимир Маринов, заместник-кмет на община „Родопи” и заместник-председател на ПП АБВ: Щетите, които пандемията нанесе ще се отразят на общинските бюджети

АБВ България

За кой ли път… не е по Стефан Диомов

АБВ България

ПП АБВ изпрати конкретни предложения, в контекста на пандемичната и следпандемична реалност, до МС, МЗ, БЛС и ресорната парламентарна комисия

АБВ България

ПП АБВ настоя за създаване на парламентарни анкетни комисии по скандалните новини от резиденцията на премиера и по действията на НОЩ


ABV Anketi

АБВ Региони

гр. Силистра

Пред олтара на свободата

гр. Силистра

Представители на АБВ в Силистра поднесоха цветя на паметника на Апостола

гр. Смолян

ПП АБВ с нова структура в град Неделино
© ПП АБВ 2018 г. - всички права запазени | Условия за ползване и защита на личните данни