АБВ – Ловеч в местна коалиция с Обединен блок на труда за местния вот, готова с програмата си за изборите и с призив за позитивна кампания

Facebook Twitter

АБВ – Ловеч в местна коалиция с Обединен блок на труда за местния вот, готова с програмата си за изборите и с призив за позитивна кампания. Информацията  стана ясна по време на пресконференция в Ловеч. Лидерът на АБВ Румен Петков благодари на лидера на местната структура на АБВ в град Ловеч Милко Димитров  и на общинския съветник и предсатвител на ОБТ Иван Минков за ангажимента, който са положили по структуриране на коалицията, номинацията на кметове по населени места и общински съветници. "Разбира се, че ние като политически сили -  Обединен блок на труда и АБВ ще водим една почтена и честна кампания. Ние нямаме финансовите инструменти на другите политически партии, никога не сме използвали натиск върху избирателите, но винаги сме казвали нещата, каквито са. Трябва на ловчанлии, че отиващият си мандат от местните органи за самоуправление е един провал за Ловеч, за един от градовете ни, които имат в себе си много история. История от векове. Ще дам три примера. Ловеч- може би е единственият областен център, в който няма детски площадки в централната градска част. С това просто гоним младите хора от Ловеч. Ние им казваме, че те и техните семейства и деца не ни интересуват. Основният ни ангажимент в предстоящите избори е изграждане на детски площадки и създаване на среда, в която нашите деца да се чувстват добре. Второ, социализацията на средата изисква друго отношение в яслите, детските градини и училището. Ако се направи един анализ на храненето на децата в Ловеч, Плевен, Търново, Свищов, ще видим, че най-скъпо то струва в Ловеч.  Повече от 30 лв. на месец. Няма земна сила да убеди, че в Плевен е два пъти по-евтино, защото там са по-евтини продуктите“, каза още Петков. Той обясни, че „Северозападнала България“ се разширява до Плевен като територия.
На Ловеч му е нужна нова енергия. За съжаление през последните десет години местните органи на самоуправление в нашия край не съумяха да притиснат българските правителства и да се погледне по друг начин на инфраструктурата в Централна и Северна България“, каза още Петков. Той посочи, че на юг от Стара планина  инвестиционният интерес, състоянието на институциите, ангажираността, работната заплата са много по-различни от тези в Северна България. „Това в немалка степен се дължи на инфраструктурата. Не коментирам качеството на строителството, нескончаемите ремонти, ремонта на ремонта. Това е тема на друг разговор. Очевидно е, че ГЕРБ мрази Северна България. Това трябва да е ясно на всички. Който гласува доверие на ГЕРБ, гласува, за да бъде мразен. Нали трябва някой да излезе и да обясни разумно защо всички инфраструктурни проекти се случват в Южна България. 2008 г. практически проектът за автомагистрала „Хемус“ беше готов.  Проект,  в който магистралата минаваше между Ловеч и Плевен. Трябва да има разумен отговор, защо не се случва. Това е отговорност на народните представители. Казвам го с чувство за лична вина, но и във всички случаи силата, тежестта, авторитетът и представителите на местните органи на самоуправление. Това са поне три въпроса, които имаме амбицията да стигнат до жителите на Ловеч“, каза още Румен Петков.  

Според него изключително важен елемент е туризмът. Той поясни, че преди 20-тина години между кметовете е имало една  взаимна договореност за детския туризъм. „Ние в случая нямаме организация на детския си туризъм, който да покаже нашата история в най-добрата й светлина. Ако ние съумеем да организираме, ще съумеем да сложим, за съжаление, начало 30 години след промените на патриотичното възпитание на децата. Боя се, че ако затънем в разсъждение какво е станало преди 800 години в Ловеч и какво е значението на Ловеч за Европа половината от учителите няма да могат да участват пълноценно в разговора. Ловеч е стратегически град за България. Казвам го, не защото съм в Ловеч. Плевенчани не са бъкали от голяма любов и почит към Ловеч. Казвам го от гледна точка на историзма. Ловеч може да бъде естествен туристически център и трябва да бъде. Ако зависи от АБВ и ОБТ Ловеч ще бъде естествен туристически център на Централна Северна България. Нищо не пречи на кметовете на Ловеч, Плевен и Търново да съберат туроператорите и да се покаже цялата сила, привлекателност“, подчерта лидерът на АБВ.

Петков подчерта, че на Ловеч му трябва друга атмосфера и необходимост от своето самочувствие.

Местният лидер на структурата на АБВ в град Ловеч Милко Димитров заяви, че са сформирали листата за съветници, която ще бъде сведена до знанието на всички в оказаните срокове. „Не избързваме още с имена и с хора, тъй като има и такива на държавни позиции. Имаме горчивия опит от предходни мероприятия, как някои хора са принуждавани по един или друг начин дали да се отакзват, дали нещо друго, затова изчакваме“, каза още Димитров.

Той поясни, че предизборната програма на АБВ – Ловеч вече е готова.
Основният акецент тук е грижата за младите хора,социалните услуги, които предоставя общината, контролът върху изпълнението на всички проекти или това, което ние като съветници бихме могли да подобрим в работата на местния парламент“, каза още Димитров.

Той посочи, че хората, които ще бъдат издигани за общински съветници имат своята експертиза

Ние залагаме на експертизата“, допълни още Димитров.

Той подчерта, че хората в АБВ са на действието и делана, а не на празните думи и обещанията. „Такива са амбициите, намеренията и се надявам да стигнем до повечето хора или до всички хора с нашите послания да бъдем правилно разбрани и съответно правилно оценени. Отсега го заявяваме, че ще пледираме за една почтена и чиста предизборна кампания“, посочи още Димитров. Той подчерта, че АБВ – Ловеч няма да се поддат на внушения, приказки и да падат на махленско ниво. „На мен ми е обидно да гледам състоянието на града. Нищо, че не съм ловчанлия кореняк. 30 и няколко години живея тук, нищо лично към хората, които в момента управляват, но предполагам, че има единомислие по тази тема“, допълни още Димитров.

От своя страна от Обединения блок на труда Иван Минков заяви, че програмата на двете политически формации е много амбициозна. „Вие ще я видите. Много сериозно е залегнала така наречената социална форма, която общината може би от 1990 г. насам е избягала. От социалната проблематика както на младите хора, така и на възрастните. Преди няколко дни бях в два старчески дома. Трагично е положението“, каза Минков. Той подчерта, че най-големият грях е когато се краде от филийката хляб на възрастни и на деца. Минков, който е и настоящ общински съветник в Ловеч разкритикува така наречената форма кетърингово хранене.

Публикувано на 03.09.2019 г.    

Последни публикации

АБВ България

ПП АБВ изпрати сигнал до главния прокурор за над двойно завишена прогнозна стойност за строеж на газопровод до Свищов

АБВ България

ПОЗИЦИЯ НА АБВ: За празника 24 май и за нуждата от закони

АБВ България

Румен Петков: Борисов даде наши 20 милиона на братя Бобокови през декември 2018. Какво правим?

АБВ България

Румен Петков в Стара Загора: Предложението на ВМРО да се определи 24 май като ден на българската просвета, писменост и култура, а не на славянската, граничи с предателство

АБВ България

Мечтата на гражданина на Р България


ABV Anketi

АБВ Региони

гр. Силистра

Пред олтара на свободата

гр. Силистра

Представители на АБВ в Силистра поднесоха цветя на паметника на Апостола

гр. Смолян

ПП АБВ с нова структура в град Неделино
© ПП АБВ 2018 г. - всички права запазени | Условия за ползване и защита на личните данни